Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Piešťany zdolali Poprad 4:3 po samostatných nájazdoch

Na snímke vľavo Henrich Jaborník (Poprad) a vpravo René Školiak (Piešťany) v zápase 53. kola hokejovej Tipsport Ligy ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad v Piešťanoch 4. marca 2016. Foto: TASR – Martin Palkovič

V predĺžení gól nepadol a Piešťany tak išli vo štvrtom zápase po sebe do nájazdov.

Piešťany 5. marca (TASR) - Pre domácich sa začal zápas ako zo zlého sna. V 32. sekunde nahodil puk Jaborník, ten sa od zadného mantinelu odrazil Rybárovi do nôh a piešťanský brankár si ho zasunul do bránky - 0:1. Hororový scenár pre domácich pokračoval v 12. minúte, keď počas presilovky zvýšil na 2:0 pre hostí Heizer a to ešte nepremenili z ľavej strany nájazd Paločko a z pravej Števuliak. Domáci sa dostali do zápasu taktiež v presilovke, keď puk zamiešal Zálešáka a "skrytou" strelou prekvapil Kostúra - 1:2. Piešťancom to dodalo síl a po ďalšom prieniku a avizovanom faule na Tibenského zasunul puk z bezprostrednej blízkosti do siete Gachulinec – 2:2.

Domácich sa snažil namotivovať aj Belluš, ktorý v 27. minúte vyzval na pästný súboj Števuliaka a po niekoľkých úderoch ho zložil na ľad. Piešťany však paradoxne nakopla až situácia, ktorá sa odohral o dve minúty neskôr. Paločko bol faulovaný a bolo nariadené trestné strieľanie. V ňom bol úspešnejší Rybár a domáci sa začali tlačiť pred Kostúra. Keď však svoje šance nevyužili Tibenský, Zálešák ani Školiak, mohlo udrieť na opačnej strane, no Koyšovi zabránila v gólovej radosti žrď.



V tretej časti sa domáci dostali prvýkrát od vedenia, keď Šimíčkova delovka zostala po zákroku Kostúra vedľa brankára, odkiaľ ju dotlačil do siete Školiak – 3:2. Gól paradoxne pomohol Popradčanom, ktorí sa tlačili za vyrovnaním, no buď mierili nepresne alebo bol proti Rybár. Päť a pol minúty pred koncom bol zápas prerušený po tom, ako Koyš hokejkou udrel od hnevu po plexiskle, ktoré nevydržalo. Pauza zrejme hosťom prospela, pretože v 59. minúte vyviezol puk Paukovček, vnikol s ním až do útočnej tretiny a zaskočil Rybára – 3:3.

V predĺžení gól nepadol a Piešťany tak išli vo štvrtom zápase po sebe do nájazdov. V nich rozhodol domáci Šimíček o tom, že Piešťany v poslednom kole ešte zabojujú o play off.

Dušan Gregor, tréner Piešťan: "Prehrávali sme nešťastným gólom a po zbytočnom vylúčení aj 0:2, no nakoniec sme sa vrátili do zápasu a získali sme dva body, ktoré možno nič neriešia, ale chalani si zaslúžia uznanie, že stále bojujú. Matematika je jasná."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Zápas sme začali dobre, vyhrávali sme 2:0, no urobili sme dve hlúpe chyby, po ktorých sa súper dostal do hry. Druhá tretina bola vyrovnaná a hoci sme boli v tretej časti lepší, máme iba bod. Ďakujem však tímu aj za ten."

Piešťany – Poprad 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch (2:2, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly:
15. Zálešák (Belluš, Gipters), 16. Gachulinec (Tibenský), 44. Školiak (Šimíček, Saliji), rozh. nájazd Šimíček – 1. Jaborník (Paločko), 12. Heizer (Paločko), 59. Paukovček (Suchý, Kostúr). Rozhodovali: Baluška, Jonák – Stanzel, Tvrdoň. Vylúčenia: 2:4 na 2 min., navyše Beluš 5 min.+DKZ, údery – Števuliak 5+DKZ, údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1382 divákov.