Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pirri smeruje z Floridy do Anaheimu

Brandon Pirri (vpravo) Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný hokejista nazbieral v 52 stretnutiach prebiehajúcej sezóny 24 bodov za 11 gólov a 13 asistencií.

Sunrise 29. februára (TASR) - Vedenie klubu NHL Florida Panthers vymenilo krátko pred uzávierkou transakcií útočníka Brandona Pirriho do Anaheimu za voľbu v 6. kole tohtoročného vstupného draftu. Dvadsaťštyriročný hokejista nazbieral v 52 stretnutiach prebiehajúcej sezóny 24 bodov za 11 gólov a 13 asistencií. Informáciu priniesla stanica TSN.

Matteau z New Jersey do Montrealu, opačným smerom Smith-Pelly

Hokejový útočník Stefan Matteau zamieril tesne pred uzávierkou výmien v zámorskej NHL z New Jersey do Montrealu. Opačným smerom putoval ďalší krídelník Devante Smith-Pelly, informovali Canadiens na svojom twitterovom konte. Matteau v 20 tohtosezónnych súbojoch v drese Devils strelil jeden gól, Smith-Pelly si v 46 zápasoch za Montreal pripísal dvanásť bodov za šesť gólov a rovnaký počet asistencií.

Boston sa posilnil o Lilesa a Stempniaka

Klub NHL Boston Bruins získal krátko pred uzávierkou výmen v zámorskej hokejovej profilige dve výrazné posily. Obranu vystužil skúsený John-Michael Liles z Caroliny, za ktorého "medvede" obetovali mladého Anthonyho Camaru a voľby v 3. a 5. kole draftu. Útočné rady zasa doplnil krídelník Lee Stempniak, ktorý prišiel do Bostonu z New Jersey za zatiaľ nešpecifikovanú protihodnotu. Informovala o tom stanica TSN na svojej webstránke.

Obaja hráči by mali pomôcť Bruins k zaisteniu si miestenky do play off, kde má tím vedený slovenským kapitánom Zdenom Chárom dobre vykročené. Aktuálne okupuje v Atlantickej divízii tretie miesto, v tabuľke Východnej konferencie má na deviatu Philadelphiu sedembodový náskok. Očakávalo sa, že Bruins vymenia aj švédskeho strelca Louia Erikssona, ktorému takisto po sezóne vyprší zmluva, lenže v jeho prípade sa žiaden trejd nekonal a strany sa budú snažiť predĺžiť kontrakt.

Tridsaťpäťročný Liles je ofenzívne ladený obranca, ktorý v tejto sezóne v drese Hurricanes nazbieral v 64 vystúpeniach 15 bodov za šesť gólov a deväť asistencií. Stempniak zažil výmenu v deň prestupovej uzávierky tretí rok po sebe. Tridsaťtriročný útočník zažíva vydarený ročník, so 41 bodmi (16+25) bol najproduktívnejším hráčom "diablov". Tí Stempniaka predali, hoci ako desiaty tím Východnej konferencie stále majú reálnu šancu postúpiť do play off. Boston bude pre hokejového svetobežníka už deviatou profiligovou zastávkou, v minulosti hral aj za St. Louis, Toronto, Phoenix, Calgary, Pittsburgh, NY Rangers a Winnipeg.