Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Stolnotenisti Pištej a Balážová vypadli v prvom kole mixu

Na archívnej snímke reprezentant Slovenska Ľubomír Pištej. Foto: TASR Jaroslav Novák

V úvode išli do vedenia Ri a Kim. Slovenská dvojica dokázala vyrovnať, no v ďalších troch dejstvách uhrali dovedna len 18 gemov.

Havířov 11. apríla (TASR) - Slovenskí stolnotenisti Ľubomír Pištej a Barbora Balážová vypadli v úvodnom štvrtkovom kole svetovej olympijskej kvalifikácie v miešanej štvorhre. Dvojica Jong Sik Ri a Kum Jong Kim z KĽDR ich zdolala 4:1 na sety. Slovenský tandem môže účasť na tohtoročných OH v Paríži vybojovať aj v piatok.

V úvode išli do vedenia Ri a Kim. Slovenská dvojica dokázala vyrovnať, no v ďalších troch dejstvách uhrali dovedna len 18 gemov. Ich štvrtkoví súperi nastúpia o 13.00 h vo štvrťfinále proti Indom Sathiyanovi Gnanasekaranovi a Manike Batraovej. Tí zdolali na úvod Grécko bez straty setu.

V Havířove sa počas oboch dní hrá vyraďovacím spôsobom. Dvojice sa rozdelili do dvoch na sebe nezávislých "pavúkov" a víťazi oboch postúpia na OH. To isté sa zopakuje aj v piatok, keď sa do diania už nezapoja dva postupujúce páry z prvého dňa. Znova sa bude hrať o dve miestenky.



svetová olympijská kvalifikácia - výsledok:



1. kolo

Jong Sik Ri, Kum Jong Kim (KĽDR) - Ľubomír PIŠTEJ, Barbora BALÁŽOVÁ (SR) 4:1 (5, -10, 10, 3, 5)