Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Pistoriusovi experti navštívili miesto činu vo vile v Pretórii

Oscar Pistorius Foto: TASR/AP Photo

Pistorius je obvinený z vraždy svojej priateľky a modelky Reeva Steenkampovej, ku ktorej došlo 14. februára v jeho dome v Pretórii.

Johannesburg 3. októbra (TASR) - Forénzní experti pracujúci na obhajobe Oscara Pistoriusa navštívili dom, kde zastrelil svoju priateľku Reevu Steenkampovú a skúmali dvere od toalety, cez ktoré olympionik s amputovanými končatinami vypálil fatálne výstrely. Informovala agentúra AP.

Juhoafrická polícia uviedla, že to už bola druhá návšteva Pistoriusových vyšetrovateľov v jeho vile v Pretórii. Spomínaný tím špecialistov bude asistovať Pistoriusovi pri obhajobe na marcovom súdnom pojednávaní.

Pistorius je obvinený z vraždy svojej priateľky a modelky Reeva Steenkampovej, ku ktorej došlo 14. februára v jeho dome v Pretórii. Pistorius priznal, že zastrelil Steenkampovú omylom, pretože si myslel, že je lupič. Polícia však zatiaľ nepodporila jeho argumenty a preto čelí obvineniam z úkladnej vraždy.

Okrem toho je Pistorius obvinený aj z ďalších dvoch trestných činov, ktoré nesúvisia s vraždou. V prvom prípade na dovolenke strieľal zo zbrane počas jazdy v kamarátovom kabriolete a v druhom prípade nešťastne postrelil svojho priateľa v reštaurácii v Johannesburgu.