Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VZ SPV schválilo zloženie výpravy na ZPH 2018 do Pjongčangu

predseda Slovenského paralympijského výboru (SPV) Ján Riapoš Foto: TASR/Marko Erd

Podľa schváleného modelu bude mať 25 členov, z toho 13 športovcov.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Valné zhromaždenie Slovenského paralympijského výboru v sobotu schválilo zloženie výpravy na ZPH 2018 do Pjongčangu. Podľa schváleného modelu bude mať 25 členov, z toho 13 športovcov.

Z tejto trinástky pripadá na alpských lyžiarov osem a na curling na vozíku päť miest. Štáb ZPH 2018 požiada ešte o bipartitnú miestenku pre nevidiaceho lyžiara Mareka Kubačku. Ten by v prípade kladnej odpovede cestoval do Pjongčangu spolu s navádzačkou Máriou Zaťovičovou a rozšírili by výpravu na 27 členov.

"Za vedúceho výpravy bol schválený Maroš Čambal. Ďalšie pozície obsadia administrátor Tomáš Varga, lekár Branislav Delej, fyzioterapeut Stanislav Kliman a masér Michal Beladič," informoval oficiálny web SPV.

Výpravu čaká 30. januára spoločný sľub s olympionikmi u prezidenta SR. Do dejiska hier odlieta 2. marca. Volebné VZ SPV pokračuje predstavením kandidátov do jednotlivých funkcií, ktorých voľby prebehnú v nedeľu.

nominácia SR na ZPH 2018:

Alpské lyžovanie: Henrieta Farkašová, Jakub Krako, Miroslav Haraus, ich navádzači Natália Šubrtová, Branislav Brozman, Maroš Hudík, Martin France, Petra Smaržová a realizačný tím Roman Petrík, Martin Makovník, Michal Červeň, Dušan Šaradín

Curling na vozíku: Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Imrich Lyócsa, Peter Zaťko, realizačný tím František Pitoňák, Pavol Pitoňák, Milan Bubeník