Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Šéf FIFA Blatter vidí dvoch vhodných nástupcov - Platiniho a Villara

Prezident Únie európskych futbalových zväzov (UEFA) Michel Platini Foto: TASR/AP

Tomu sa v roku 2015 skončí už štvrté funkčné obdobie v pozícii prezidenta strešnej organizácie svetového futbalu.

Berlín 21. marca (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyhlásil, že sa nebude v roku 2015 usilovať o svoje znovuzvolenie, keď bude existovať vhodný kandidát na pokračovanie jeho snahy o "globalizáciu" futbalu.

"Nebudem pokračovať v prípade, že bude aspoň jeden kandidát pripravený nadviazať na moju prácu," uviedol Blatter v rozhovore pre štvrtkové vydanie španielskeho športového denníka As. "Najdôležitejšie pre mňa je to, aby si osoba na čele FIFA osvojila ducha globalizácie futbalu. Smer, ktorým ideme už niekoľko rokov."

Sedemdesiatsedemročný Blatter je na čele FIFA od roku 1998 a v roku 2015 uplynie už jeho štvrtý mandát vo funkcii šéfa strešnej organizácie svetového futbalu. Švajčiar prezradil aj mená dvoch kandidátov, ktorí by ho mohli vo funkcii nahradiť. Sú nimi bývalý francúzsky reprezentant a momentálne prezident UEFA Michel Platini a súčasný šéf Španielskej futbalovej federácie i viceprezident FIFA a UEFA v jednej osobe Angel Maria Villar.

"Michel Platini by mohol byť mojim nástupcom, keďže spolupracujeme už od roku 1998. Druhou možnosťou je Angel Villar, ktorý má za sebou dlhú kariéru a má dobré kontakty v Amerike i Afrike. Aj on by bol vhodným kandidátom," myslí si Blatter. "Neviem či medzi Platinim a Villarom existuje nejaká dohoda vo veciach budúcnosti FIFA a UEFA, ale v každom prípade voľby v roku 2015 budú otvorené a demokratické."