Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Platini odmietol podporiť Blattera v prezidentských voľbách FIFA

Na snímke zľava M. Platini s J. Blatterom Foto: TASR/Pavel Neubauer

Sedemdesiatosemročný Blatter oznámil v septembri, že hodlá opäť bojovať o post prezidenta FIFA.

Rím 21. októbra (TASR) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini nepodporí šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera v jeho piatej kandidatúre na post prezidenta riadiaceho orgánu svetového futbalu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na Francúzove slová pre taliansku štátnu televíziu.

"Želám mu všetko dobré, no už pred štyrmi rokmi nás požiadal o vyjadrenie podpory pri štvrtej kandidatúre s tým, že bude posledná. Teraz nás požiadal opäť, ale už som povedal, že nie. Potrebujeme čerstvý vietor," povedal Platini.

Sedemdesiatosemročný Blatter oznámil v septembri, že hodlá opäť bojovať o post prezidenta FIFA. Urobil tak krátko potom, ako Platini oznámil, že kandidovať nebude. Voľby sa uskutočnia v máji 2015 a zatiaľ Blatterovým jediným protikandidátom je riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jerome Champagne.

Platini už minulý týždeň povedal, že Švajčiar už neslúži futbalu. "Sepp už nie je prezidentom FIFA, on sám je FIFA. Nikto nemá právo zneužívať futbal pre vlastné záujmy, my všetci, čo sme za to zodpovední, by sme mali tomuto športu slúžiť," uviedol šéf UEFA pre francúzsky denník L'Equipe. Platini dodal, že neľutuje svoje rozhodnutie nekandidovať proti Blatterovi v budúcoročnej voľbe o nového prezidenta FIFA. "Nebol ten správny čas. Nič neľutujem. Možno jedného dňa sa rozhodnem inak. Uvidíme," zamyslel sa 59-ročný Francúz, ktorý ako kapitán doviedol "Les Bleus" k triumfu na EURO 1984.