Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Lochte s prvenstvom a druhým miestom v pretekoch veteránov

Americký plavec Ryan Lochte. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročného reprezentanta potrestali 10-mesačným zákazom štartu na domácich a medzinárodných podujatiach pre vymyslenú historku o prepadnutí počas OH 2016 v Riu de Janeiro.

Riverside 29. apríla (TASR) - Americký plavec Ryan Lochte sa vrátil do bazénov prvenstvom a druhým miestom na pretekoch veteránov v Riverside.

Tridsaťdvaročného reprezentanta potrestali 10-mesačným zákazom štartu na domácich a medzinárodných podujatiach pre vymyslenú historku o prepadnutí počas OH 2016 v Riu de Janeiro. Trest vyprší Američanovi 30. júna. Na U.S. Masters Swimming Spring Nationals v Riverside mohol štartovať, keďže ich usporiadala iná organizácia ako tá, čo ho potrestala.

Lochte si vymyslel ozbrojené lúpežné prepadnutie, aby spoločne s tromi reprezentačnými kolegami zakryl vlastný vandalizmus na benzínovej pumpe. Neskôr priznal, že sa incident neodohral tak, ako povedal. Brazílska polícia ho obvinila z podania falošnej správy o prepade a informovala, že plavci poškodili dvere na toalete na pumpe a mali konflikt s bezpečnostnou službou.

Američan zvíťazil v Riverside na 100 m prsia, v polohových pretekoch na 200 m sa umiestnil na druhej pozícii. Počas víkendu sa Lochte predstaví ešte v štyroch disciplínach. Informovala agentúra AP.