Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Kenderesi sa ospravedlnil za incident, popiera vinu

Na snímke Tamás Kenderesi (vpravo). Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Kenderesi priznal kontakt so ženou, ale odmieta obvinenie z obťažovania.

Gwandžu 29. júla (TASR) - Maďarský plavec Tamás Kenderesi sa ospravedlnil za incident s 18-ročnou ženou z nočného klubu. Počas majstrovstiev sveta v Gwandžu v Kórejskej republike ho polícia zatkla a obvinila zo sexuálneho obťažovania.

Dvadsaťdvaročný Kenderesi priznal kontakt so ženou, ale odmieta obvinenie z obťažovania. "Keď som sa vracal z toalety a išiel som na parket, dotkol som sa pozadia miestneho dievčaťa, ktoré tam pracuje ako tanečníčka. Ani som nezastavil, bol to len jeden nepremyslený ťah. Veľmi ju však rozhneval a zavolala na mňa políciu. Keď som si uvedomil vážnosť situácie, plne som spolupracoval. Veľmi ma mrzí, čo sa stalo, a dievča prosím o odpustenie. Ale dôrazne popieram vinu, čo sa týka akéhokoľvek sexuálneho obťažovania. Naozaj verím, že videozáznam odhalí moju nevinu, no na druhej strane rozumiem, že som prekročil miestne morálne normy," citovala bronzového olympijského medailistu z Ria de Janeiro 2016 na 200 m motýlik agentúra AFP.

Kenderesiho neskôr polícia prepustila a mohol sa vrátiť do dediny pre športovcov. Dostal však zákaz najbližších desať dní opustiť krajinu. "Momentálne je na slobode, ale nesmie vycestovať z Kórejskej republiky," uviedol výkonný riaditeľ Medzinárodnej plavecekej federácie Cornel Marculescu.

Incident sa udial iba 24 hodín po tom, ako sa v nočnom klube v blízkosti dediny pre športovcov v Gwandžu zrútil strop vstavaného poschodia. Nehoda si vyžiadala životy dvoch ľudí, ďalších šestnásť utrpelo zranenia. Medzi zranenými bolo aj sedem účastníkov MS.