Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Olympionik Hackett sa ospravedlnil za excesy pod vplyvom alkoholu

Austrálčan Grant Hackett sa teší z víťazstva a vytvorenia nového svetového rekordu na 1500 m v.sp. na MS v plaveckých športoch 29. júla 2001 japonskej Fukuoke. Foto: TASR/AP

V polovici apríla chytal športovec počas letu z Adelaide do Melbourne pasažiera sediaceho pred ním za bradavky.

Adelaide 28. apríla (TASR) - Trojnásobný olympijský víťaz v plávaní Grant Hackett sa ospravedlnil za svoje excesy pod vplyvom alkoholu.

"Už sa nikdy nechcem ocitnúť v takejto situácii. Je to hlboký pocit hanby a viny," cituje slová 35-ročnej legendy internetový portál sport1.de.

V polovici apríla chytal Hackett počas letu z Adelaide do Melbourne pasažiera sediaceho pred ním za bradavky. "Bol som opitý. Vyhľadám profesionálnu pomoc. Rozhodol som sa prestať piť," dodal desaťnásobný majster sveta.

Hackett nebude štartovať na OH v Riu de Janeiro. Jeho kvalifikačný pokus na 200 m v.sp. na austrálskom šampionáte sa skončil pred bránami finále. Športovec sa minulý rok vrátil po šiestich rokoch absencie v snahe dostať sa na svoju štvrtú olympiádu. Vo veku 36 rokov, ktorý dovŕši v máji, sa mohol stať najstarším austrálskym plavcom, ktorý by plával pod piatimi olympijskými kruhmi.