Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Plavecká federácia FINA mení názov na World Aquatics

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas svojej 114-ročnej histórie FINA a jej 209 členských zväzov zastrešovali bazénové i synchronizované plávanie, skoky do vody, diaľkové plávanie a vodné pólo.

Melbourne 12. decembra (TASR) - Medzinárodná plavecká federácia (FINA) sa v pondelok na základe hlasovania na mimoriadnom generálnom kongrese v austrálskom Melbourne premenovala na World Aquatics (Svetové vodné športy). Stalo sa tak deň pred štartom majstrovstiev sveta v krátkom bazéne.

Počas svojej 114-ročnej histórie FINA a jej 209 členských zväzov zastrešovali bazénové i synchronizované plávanie, skoky do vody, diaľkové plávanie a vodné pólo. Zavedenie nového názvu World Aquatics prichádza po sérii významných reforiem, v rámci ktorých je moderná organizácia pripravená viesť a slúžiť športovcom, ktorých spája voda, so širším záberom a väčším zapojením účastníkov a divákov.

"Všetci v našej komunite sú hrdí na to, čo FINA dosiahla pri rozvoji našich športov. Keď sa pozrieme do budúcnosti, World Aquatics prvýkrát uvidí všetkých vodných športovcov zjednotených pod jednou značkou. Identita našej organizácie sa teraz zameriava na našu spoločnú víziu: svet zjednotený vodou, pre zdravie, život a šport," uviedol prezident World Aquatics Husain Al-Musallam. TASR prevzala informácie z tlačovej správy World Aquatics.