Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová zabojujú v 1. kole play off

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová Foto: Teraz.sk/SVF

Pre Dubovcovú a Štrbovú to je záverečné podujatie v kalendárnom roku.

Jang-čou 12. októbra (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová sa dostali z E-skupiny do piatkového 1. kola play off na turnaji Four stars v čínskom Jang-čou v rámci World Tour.

Slovenky nasadené ako dvadsiate prvé po štvrtkovej výhre nad nemeckými turnajovými dvanástkami Kim Behrensovou a Sandrou Ittlingerovou 2:0 (17, 19) v piatok v súboji o celkový triumf v "éčku" a priamy postup do osemfinále podľahli americkým päťkám Emily Stockmanovej a Kelley Larsenovej 0:2 (-21, -16). Američanky si triumfom v premiérovom vzájomnom dueli zabezpečili účasť v sobotňajšom osemfinále, Slovenky oň budú bojovať v piatkovom úvodnom kole vyraďovacej časti. Mená súperiek aj čas začiatku stretnutia (nie pred 10.40 h SELČ) sa dozvedia po žrebe.

Pre Dubovcovú a Štrbovú to je záverečné podujatie v kalendárnom roku. Minulý týždeň obsadili 5. miesto na turnaji kategórie Three stars v Čchin-čou, keď postúpili do štvrťfinále. Podujatia nového ročníka World Tour už sú súčasť kvalifikačného procesu olympijských hier 2020 v Tokiu. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

World Tour 2018/2019 v plážovom volejbale - Four stars - Jang-čou (Čína) - piatok:

E-skupina - záverečné 2. kolo:

o priamy postup do osemfinále: Emily Stockmanová, Kelley Larsenová (5-USA) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (21-SR) 2:0 (21, 16) za 39 minút