Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Volejbalistky Dubovcová so Štrbovou získali v Mersine bronz

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová, archívna snímka. Foto: Teraz.sk/SVF

Cenný kov vybojovali Slovenky po víťazstve nad Brazílčankami Josemari Alvesovou a Liliane Maestriniovou.

Mersin 6. mája (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová získali na turnaji Svetovej série v FIVB v Mersine bronz, čím dosiahli doteraz najväčší úspech v spoločnej kariére. Cenný kov vybojovali Slovenky po víťazstve nad Brazílčankami Josemari Alvesovou a Liliane Maestriniovou 2:0 (21, 17), za čo do rebríčka FIVB získali 480 bodov.

Dubovcová so Štrbovou najskôr v nedeľu ráno prehrali v semifinále trojhviezdičkového turnaja s rakúskou dvojicou Katharina Schützenhöferová a Lena Plesiutschnigová 0:2. Slovenky sa v úvode semifinále ujali vedenia 2:0 a 4:2, ale potom diktovali tempo Rakúšanky a prvý set vyhrali hladko 21:13. Priebeh druhého setu bol do polovice vyrovnaný, ale potom sa do náskoku dostali Dubovcová a Štrbová a zdalo sa, že dostanú duel do tajbrejku. V závere však nevyužili vedenie 19:16 a druhý set napokon prehrali 21:23.

V zápase o bronz mali spočiatku navrch brazílske reprezentantky, keď vyhrávali 10:7 a 17:15. Slovenky však vyrovnali, odvrátili aj jeden setbal a úvodné dejstvo napokon vyhrali 23:21. Aj v úvode druhého setu vyhrávali Brazílčanky 6:4, ale slovenské reprezentantky skóre otočili a vybudovali si trojbodový náskok 11:8. Brazílčanky potom ešte znížili z 13:16 na 16:17, ale záver patril Dubovcovej so Štrbovou, ktoré vyhrali set 21:17 a tešili sa z veľkého úspechu.

Svetová séria FIVB, Mersin (Tur.)

o bronz:
Josemari Alvesová, Liliane Maestriniová (19-Braz.) - Andrea ŠTRBOVÁ, Natália DUBOVCOVÁ (17-SR) 0:2 (-21, -17)

semifinále:
Andrea ŠTRBOVÁ, Natália DUBOVCOVÁ (17-SR) - Lena Plesiutschnigová, Katharina Schutzenhoferová (6-Rak.) 0:2 (-13, -21)