Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Ludha a Nemec triumfovali v Lieskovci tretíkrát

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Séria majstrovstiev Slovenska bude pokračovať ďalšími dvoma áčkovými turnajmi. Cez víkend 25. - 26. júla budú beachvolejbalisti bojovať o body v Košiciach, o týždeň neskôr v Skalici (1. - 2. 8.).

Lieskovec 19. júla (TASR) - Víkendová tretia zastávka Summer Beach Tour 2020 v Lieskovci pri Zvolene priniesla celkové víťazstvá favoritov a doterajších suverénov tohtoročnej série majstrovstiev Slovenska v plážovom volejbale. Tretí triumf v sérii po prvenstvách v Bratislave na Patrónke a Košiciach dosiahli Marek Ludha a Ľuboš Nemec, druhý pri druhej účasti Eva Eleková a Ľubica Šipošová, ktoré minulý týždeň v Košiciach neštartovali. Tieto dvojice ešte v priebehu Tour nestratili ani set. Informovala oficiálna stránka Slovenskej volejbalovej federácie.

V Lieskovci mali finálové stretnutia identické obsadenie ako na úvodnom turnaji na Patrónke. Najvyššie nasadení Ludha a Nemec si v súboji o celkový triumf poradili s Patrikom Pokopcom a Tomášom Patúcom, skúsené Eleková a Šipošová zvládli v dvoch setoch finále proti Viktórii Mézesovej a Lesii Slezákovej.

Na treťom podujatí Summer Beach Tour sa predstavila aj bývalá dlhoročná beachvolejbalová reprezentantka SR Dominika Nestarcová. Trojnásobná medailistka z World Tour a semifinalistka ME 2015 (s Natáliou Dubovcovou) si zahrala súťažne prvýkrát po takmer dvojročnej materskej prestávke. V Lieskovci nastúpila s obhajkyňou titulu z vlaňajška Silviou Poszmikovou, s ktorou v auguste 2018 vybojovala v Senci bronz na finálovom turnaji majstrovstiev Slovenska.

Nestarcová a Poszmiková v boji o semifinále v rámci "opráv" zdolali víťazky z Košíc Silviu Murínovú a Kristínu Harmanovú, ale na pódium sa napokon tesne nedostali - v semifinále nestačili na Elekovú so Šipošovou a v dueli o bronz v troch setoch na Lenku Vandákovú s Andreou Bundzelovou. V mužskej kategórii si bronz odniesli Peter Michalovič a Matej Herich, v dramatickom súboji o 3. miesto zvíťazili nad Michalom Kollárom a Viktorom Kociňákom.

Volejbalista roka 2019 Michalovič aj Ľuboš Nemec sa po turnaji v Lieskovci opäť vrátia - minimálne na istý čas - z piesku do haly, v pondelok ich čaká zraz národného tímu pred kontrolným letným kempom v Nitre.

Séria majstrovstiev Slovenska bude pokračovať ďalšími dvoma "áčkovými" turnajmi. Cez víkend 25. - 26. júla budú beachvolejbalisti bojovať o body v Košiciach, o týždeň neskôr v Skalici (1. - 2. 8.). V auguste sú ešte na programe "béčkové" turnaje v Prešove, Ružomberku a Strážskom a finálový turnaj v Bratislave na Draždiaku.

Summer Beach Tour 2020 (MSR v plážovom volejbale) - Lieskovec pri Zvolene (kat. A):


MUŽI

Finále: Marek Ludha, Ľuboš Nemec (1.) - Patrik Pokopec, Tomáš Patúc (3.) 2:0 (12, 12)
O 3. miesto: Peter Michalovič, Matej Herich (15.) - Michal Kollár, Viktor Kociňák (4.) 2:1 (-15, 19, 13)

ŽENY

Finále: Eva Eleková, Ľubica Šipošová (2.) - Viktória Mézesová, Lesia Slezáková (4.) 2:0 (13, 14)
O 3. miesto: Lenka Vandáková, Andrea Bundzelová (3.) - Silvia Poszmiková, Dominika Nestarcová (7.) 2:1 (11, -15, 11)