Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Dubovcová a Štrbová postúpili na MS do šestnásťfinále

Na archívnej snímke zľava slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová. Foto: TASR Dano Veselský

Dubovcová so Štrbovou spoznajú súperky v stredajšom šestnásťfinále na žrebe, ktorý je na programe v utorok popoludní.

Hamburg 2. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová postúpili na majstrovstvách sveta v Hamburgu do šesťnásťfinále.

V utorňajšom záverečnom zápase L-skupiny zvíťazili nad Mexičankami Marthou Revueltovou a Zairou Orellanovou 2:0 (16, 9) a v tabuľke obsadili druhé miesto. Prvenstvo si zabezpečili Brazílčanky Bárbara Seixasová De Freitasová a Fernanda Alvesová, ktoré uspeli nad Slovenkami v pondelok.

Popoludňajší žreb rozhodol, že súperkami Sloveniek v šesťnásťfinále budú turnajové šestnástky Nina Betschartová a Tanja Hüberliová zo Švajčiarska. Súboj je na programe v stredu o 14.00 h. Betschartová spolu s jednou z najvyšších hráčok na okruhu Hüberliovou (190 cm) sa predstavili v základnej H-skupine, rovnako ako Slovenky vybojovali dve víťazstvá a obsadili 2. priečku. Postupne si poradili s Austrálčankami (2:0) aj Egypťankami (2:0), na záver v boji o 1. miesto podľahli Holanďankám Keizerovej a Meppelinkovej (0:2). Informoval web SVF.




MS 2019 v Hamburgu - L-skupina - utorok:

Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (26-SR) - Martha Revueltová, Zaira Orellanová (38-Mex.) 2:0 (16, 9)
Bárbara Seixasová De Freitasová, Fernanda Alvesová (12-Braz.) - Anniina Parkkinenová, Taru Lahtiová (17-Fín.) 2:0 (15, 17)


Hlasy po zápase (zdroj: svf.sk):

Natália Dubovcová: "Tento zápas bol o nás. V prvom sete sme spravili pár vlastných chýb, v druhom sme sa upokojili. Museli sme potvrdiť rolu favorita, v druhom sete už nervozita opadla a splnili sme plán. Na začiatku druhého setu mi tam padlo pár es, chytili sme dobrý rytmus, podarilo sa nám viac aj ubrániť a zložiť a druhý set bol oveľa lepší. Som rada, že nás nechali hrať v dlhom, keďže trochu fúkalo a poprchávalo, aj keď to neboli žiadne hrozné podmienky. Teším sa, že sme z pozície trojok v skupine preskočili Fínky a vyhli sme sa večernému zápasu o postup."

Andrea Štrbová: "Som šťastná, že sme vyhrali a potvrdili sme rolu favoritiek. Prvý set bol z našej strany ešte trochu rozpačitý, predsa len, byť favoritom nie je jednoduché, ale zvládli sme to. Druhý set už bol pokojnejší a odrazilo sa to aj na výsledku. V tomto chladnejšom počasí sa mi hralo dobre, mám to radšej než štyridsať stupňov a teplo na odpadnutie."

Konečná tabuľka L-skupiny:

1. Bárbara, Fernanda 3 3 0 6:0 6 - postup do šestnásťfinále
2. Dubovcová, Štrbová 3 2 1 4:2 5 - postup do šestnásťfinále
3. Lahtiová, Parkkinenová 3 1 2 2:4 4
4. Revueltová, Orellanová 3 0 3 0:6 3