Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Nestarcová je už fit a pripravuje sa s novou spoluhráčkou Herelovou

. Na snímke Dominika Nestarcová . Foto: TASR/Martin Baumann

Členka najlepšieho beachvolejbalového tímu roka 2016 Nestarcová nehrala takmer rok pre zranenie pravého zápästia a ramena.

Bratislava 8. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka v plážovom volejbale Dominika Nestarcová sa po viacerých zraneniach už opäť dostala do tréningového tempa a na sezónu sa pripravuje s novou spoluhráčkou Ninou Herelovou.

Členka najlepšieho beachvolejbalového tímu roka 2016 Nestarcová nehrala takmer rok pre zranenie pravého zápästia a ramena. Na zápästí absolvovala dve plastiky a na zlepšenie funkčnosti ramena zvolila liečbu vlastnými kmeňovými bunkami. Tento zákrok podstúpila pred pár týždňami v Nemocnici Malacky a v súčasnosti už naplno trénuje v posilňovni aj na piesku. "Dominika má na ramene niekoľko diagnóz, s aplikáciou kmeňových buniek sme liečili najmä natrhnutú chrupavku a problémy s kĺbovým puzdrom," povedal chirurg Milan Hric.

"Som šťastná, že som po desiatich mesiacoch opäť na piesku. Po aplikácii kmeňových buniek sa mi do určitej miery uľavilo a už teraz môžem povedať, že mi zákrok pomohol. Dúfam, že to vydrží celú sezónu a s Ninou uhráme nejaké dobré výsledky. Oba zákroky, teda aj odber tukových buniek z brucha a aj samotná aplikácia izolovaných kmeňových buniek prebehli hladko, akurát dva dni po aplikácii som mala rameno veľmi citlivé a bolestivé. Teraz je už všetko v poriadku a rameno bez problémov vydrží trojhodinový tréning na piesku. Zápästie si musím tejpovať, ale zatiaľ drží aj to."

Dvadsaťtriročná Nina Herelová pochádza z Prievidze, ale momentálne hrá šestkový volejbal v susedných Čechách i v slovenskej reprezentácii. "Plážový volejbal hrám asi 3-4 roky a na sezónu s Dominikou sa veľmi teším. Do polovice júna mám ešte reprezentačné povinnosti v halovom volejbale, ale potom sa už pridám v tréningu k Dominike," povedala.