Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Plochodrážnik Vaculík opäť medzi špičkou, štvrtý na GP Talianska

Martin Vaculík Foto: TASR/Jozef Ďurník

Finále sa napokon skončilo pre slovenské farby nešťastne, keď Vaculík po kontakte s Rusom Sajfutdinovom krkolomne spadol.

Terenzano 12. augusta (TASR) - Slovenský plochodrážny jazdec Martin Vaculík obsadil na Grand Prix Talianska v Teranzane výborné štvrté miesto.

Dvadsaťdvaročný jazdec zo Žarnovice po svojom triumfe v premiére v Chorzówe a 9. mieste v chorvátskom Goričane opäť prenikol medzi svetovú plochodrážnu špičku, keď svoj tretí štart medzi svetovou elitou opäť zakončil účasťou vo Veľkom finále.

Talianske Terenzano malo byť v sobotu večer hlavne dejiskom súboja veľkých mien a mnohonásobných majstrov sveta Grega Hancocka, Nickiho Pedersena a Jasona Crumpa, nakoniec však prinieslo prekvapenie aj na ich úkor.

Vaculík nezačal svoju tretiu Grand Prix v kariére najlepšie, keď vo svojej prvej jazde prišiel do cieľa ako posledný, v ďalších jazdách však zaznamenal kvalitné umiestnenia a do Veľkého finále postúpil ako víťaz svojej semifinálovej jazdy.

Finále sa napokon skončilo pre slovenské farby nešťastne, keď Vaculík po kontakte s Rusom Emilom Sajfutdinovom predviedol krkolomný pád. Poľský rozhodca nevyužil právo postaviť na opakovaný štart všetkých štyroch účastníkov, ale prísne vylúčil Vaculíka, ktorý bol tým označený za vinníka pádu. Slovenský jazdec s tým síce nesúhlasil, no jeho protesty neboli uznané a tak mu ostalo nevďačné štvrté miesto.

GP Talianska - výsledky: 1. Antonio Lindbäck (Švéd.), 2. Emil Sajfutdinov (Rus.), 3. Greg Hancock (USA), 4. Martin VACULÍK (SR), 5. Jason Crump (Aust.), 6. Chris Holder (Aust.), 7. Nicki Pedersen (Dán.), 8. Andreas Jonsson (Švéd.)