Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Mladá Boleslav vstúpila do nového ročníka ligy výhrou.Hetrik Chramostu

Lukáš Pauschek Foto: TASR/Martin Baumann

Plzeň vykročila za obhajobou titulu víťazstvom.

Praha 31. júla (TASR) - Víťazný vstup do nového ročníka českej ePojisteni.cz ligy majú za sebou futbalisti Mladej Boleslavi. V prvom kole zvíťazili nad Libercom 3:0, hetrikom sa blysol Jan Chramosta.

Rovnakým výsledkom 3:0 triumfoval tiež Hradec Králové na ihrisku Bohemiansu 1905. Posledný zápas medzi Brnom a Slaviou Praha, ktorý mal mať výkop o 19.00 h, musel rozhodca Pavel Královec pre hustý dážď zrušiť.

Futbalisti Viktorie Plzeň vykročili v sobotu za obhajobou titulu v najvyššej českej súťaži víťazstvom 2:1 nad Vysočinou Jihlava v sobotňajšom zápase 1. kola. Zverenci slovenského trénera Romana Pivarníka síce inkasovali ako prví, ale po zmene strán otočili skóre po presných zásahoch Kučeru a Kopica.

V mikrosúboji dvoch slovenských lodivodov mal tak Pivarník navrch pred Michalom Hippom, ktorý trénuje Jihlavu od začiatku tohto kalendárneho roka. V drese Plzne sa v úvodnom ligovom zápase nového ročníka predstavila aj trojica slovenských reprezentantov Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš, ktorí si zahrali na EURO 2016 vo Francúzsku doplnená o útočnú posilu Mareka Bakoša.

Pivarník bol počas celej svojej ligovej premiéry na lavičke futbalistov Viktorie Plzeň na nohách. Najmä v prvom polčase zápasu v Jihlave, ktorý jeho zverenci vyhrali 2:1, nebol spokojný s ich výkonom a musel dokonca zvyšovať hlas.

"Väčšinou ho nezvyšujem, tak raz za pol roka. Dúfam, že teraz si uvedomíme, ako sa má hrať futbal a že k tomu budú hráči pristupovať lepšie," cituje slová kouča internetový portál idnes.cz.

Plzeň sa v sobotňajšom zápase trápila najmä v streleckej koncovke. "Musím povedať, že Ďuriš bol v koncovke výborný, mal dve šance, ktoré riešil dobre. Bakoš mal tisícpercentnú šancu, tiež nepadol gól. Mimochodom, gólman Jihlavy Hanuš chytal fantasticky. Takže dôležité bolo, že sme si dokázali vytvárať šance, čo nám v tom domácom zápase chýbalo. Ja dúfam, že na to nadviažeme," pokračoval kouč majstra, ktorý takto pripomenul bezgólový výsledok domáceho stretnutia 3. predkola Ligy majstrov s FK Karabach. "Aspoň mi niektorí uľahčili skladanie zostavy," dodal s úsmevom pred odvetou.

Nováčik z Karvinej viedol na ihrisku Jablonca po prvom polčase už 3:1 aj vďaka dvom gólom slovenského útočníka Pavla Jurča. Duel však mal napokon hrdinu v domácom tíme - autora hetriku Tomáša Wágnera, ktorý sa levím podielom zaslúžil o obrat a triumf Jablonca v pomere 5:3.

ePojisteni.cz liga, 1. kolo

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)
Góly:
9., 53. a 60. Chramosta
/L. Pauschek odohral celý zápas - M. Dúbravka odohral celý zápas, F. Lesniak od 67. min./

Bohemians 1905 - FC Hradec Králové 0:3 (0:0)
Góly:
74. Pázler, 79. Gajič (vlastný gól), 90. Malinský
/M. Mikuš odohral celý zápas/

sobota:

FC Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)

Góly: 27. Ikaunieks - 51. Kučera, 64. Kopic, 4049 divákov.
/P. Šulek odohral celý zápas, J. Urblík do 83. min - M. Kozáčik, P. Hrošovský a M. Ďuriš celý zápas, M. Bakoš od 46. min/

FK Jablonec - MFK Karviná 5:3 (1:3)

Góly: 15., 48. a 74. Wágner, 49. Pernica, 84. Doležal - 1. Voltr, 25. a 40. JURČO, 2570 divákov.
/B. Pindroch a P. Jurčo celý zápas, M. Janečka (všetci Karviná) do 78. min + ŽK/

Fastav Zlín - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Góly: 45. Hájek, 88. Jugas, 2336 divákov.
/R. Matejov celý zápas - T. Majtán celý zápas/

AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:2 (2:0)
Góly:
2. a 10. Dočkal (druhý z 11 m), 64. Konate - 53. a 70. Diviš, 7181 divákov.
/P. Šimko celý zápas + ŽK, T. Košút (obaja Slovácko) celý zápas + ŽK/