Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Plzeň odmietla lukratívnu francúzsku ponuku za Ďuriša

Na snímke Michal Ďuriš Foto: TASR/Michal Svítok

Na Michala Ďuriša prišla luxusná ponuka z Francúzska vo výške 2,7 milióna eur plus percentá z ďalšieho transferu.

Plzeň 12. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Michal Ďuriš sa ocitol v hľadáčiku nemenovaného francúzskeho klubu, ktorý za neho ponúkal Viktorii Plzeň odstupné 2,7 milióna eur a ďalšie bonusy.

"Na Michala Ďuriša prišla luxusná ponuka z Francúzska vo výške 2,7 milióna eur plus percentá z ďalšieho transferu," citoval server idnes.cz slová prezidenta Viktorie Adolfa Šádeka.

Dvadsaťsedemročný útočník však minimálne do leta zostáva hráčom lídra českej najvyššej súťaže. "Rozhodli naše ambície. Michal bol na jeseň najlepším strelcom ligy a my sme neboli presvedčení, že ho okamžite môže nahradiť Aidin Mahmutovič. A postaviť útok na mladom Krmenčíkovi by bol risk. Na jar prídu určite zápasy, keď sa nám nebude dariť a preto potrebujeme hráča, ktorý má prejav a dar rozhodnúť zápas kedykoľvek. A takým zrovna Ďuriš je."

Podľa Šádeka nebolo náročné vysvetliť Ďurišovi, že vedenie klubu ho nehodlá predať. "Michal je rozumný chlapec, takže mi to trvalo presne šesť minút. Pokiaľ si udrží výkonnosť a pôjde so slovenskou reprezentáciou na EURO 2016, o čom nepochybujem, môžeme sa o transfere baviť v lete," dodal Šádek.