Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Prešov obhájil zisk Československého pohára, Hlohovec zdolal 33:22

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Víťazstvom na turnaji v domácej Tatran handball aréne nadviazali na vlaňajší titul z premiérového ročníka Československého pohára.

Prešov 29. augusta (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili vo finálovom zápase turnaja o Československý pohár nad HC Sporta Hlohovec 33:22. Víťazstvom na turnaji v domácej Tatran handball aréne nadviazali na vlaňajší titul z premiérového ročníka Československého pohára. Podobne ako vtedy, aj tentoraz zdolali svojho rivala z Hlohovca. Tretie miesto obsadili hráči českej Plzne, ktorí v súboji o konečné umiestnenie zdolali HC Dukla Praha 35:16.

Domáci vstúpili do finálového zápasu lepšie a od prvých minút išli za obhajobou prvenstva. Rýchlo viedli 3:0 a ich náskok do konca prvého polčasu narástol na priepastný rozdiel 12-tich gólov. Prešovčania bavili divákov rýchlymi akciami často zakončenými presnou streľbou.

Hráčom Hlohovca sa v druhom polčase podarilo pribrzdiť ofenzívne naladených Prešovčanov a nedovolili im zvýšiť svoj náskok. K zdramatizovaniu zápasu sa však nedostali a Prešov si už presvedčivé víťazstvo postrážil.

Hlasy:

Radovan Pekár, spojka Tatrana Prešov: "Som rád, že sa nám podarilo dobre zvládnuť oba zápasy finálového turnaja. Verím, že aj tento turnaj bol dobrou prípravou na turnaj o postup do Ligy majstrov."

Dominik Krok, spojka Tatrana Prešov: "Nebolo to také jednoduché, ako napovedá výsledok. V druhom polčase sme už viac-menej iba kontrolovali hru. Hlohovec sa nevzdal, bojoval po celý druhý polčas. Boli sme však lepší a tešíme sa z druhého víťazstva v Československom pohári."

Lukáš Majbík, spojka HC Sporta Hlohovec: "Máme pozmenený káder a veľa nových hráčov, ktorí sa snažia zapadnúť do hry. Je len otázkou času, kedy sa zohráme a prídu víťazstvá."

2. ročník turnaja o Československý pohár, finále:

Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec 33:22 (22:10)

Zostavy a góly:

Tatran Prešov: Čuprina, Braznyk - Humeňanský, Hrstka 5/1, Krok 4, Sadovij 6, L. Urban 5, Pekár, Číp 2, Peskov 7, Vučko 1, Jankovič 2, Páleš, Carapkin 1, M. Šárpataky, Kríž

HC Sporta Hlohovec: Konečný - Péchy 2, M. Takáč 1, Hriňák 2, Laho, Dačevič, Rakús 1, Hajko, Briatka 2, Tschur 3, Zaťko, Chiseliov 6/1, Hirtl, Papp 2, Majbík 3/1, rozhodovali: Opava, Válek (obaja ČR), vylúčení: 4 - 3, pok. hody: 1/1 - 3/2, 1300 divákov.

o 3. miesto:

Talent M.A.T. Plzeň - HC Dukla Praha 35:16 (16:11)

Najviac gólov: D. Poloz 8/1, Šafránek 6, Šíra 5 - Kývala 5, Tribus 5, Chmelík 2, Šůstek 2, rozhodovali: Mandák, Rudinský (obaja SR), vylúčení: 3 - 5, pok. hody: 4/3 - 1/1, 274 divákov.

Konečné poradie:
1. Tatran Prešov
2. HC Sporta Hlohovec
3. Talent M.A.T. Plzeň
4. HC Dukla Praha