Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Plzeň s deviatou výhrou za sebou, Ďuriš opäť na čele strelcov

Na snímke Michal Ďuriš Foto: TASR/Michal Svítok

Po 20. kole majú hráči Plzne na čele tabuľky šesťbodový náskok pred Spartou, tá ma však k dobru ešte jeden zápas.

Plzeň 7. marca (TASR) - Futbalisti českej Viktorie Plzeň sú aj po 20. kole Synot ligy na jar bez prehry, nad zostupom trápiacim sa Příbramom vyhral jednoznačne 4:0. Podiel na zisku troch bodov mal aj slovenský reprezentačný útočník Michal Ďuriš, ktorý sa gólom dotiahol na čelo tabuľky strelcov.

Dvadsaťsedemročný útočník si 12. gólom vylepšil svoje maximum v jednej sezóne. Ďuriš sa presadil po vynikajúco načasovanej prihrávke spoluhráča Hořava a strelou medzi nohy upravoval skóre zápasu na 2:0. "Prvý polčas bol z našej strany bláznivý. Tým, že sme chceli hrať futbal, sme im pripravovali šance. V druhom polčase sa to asi zlomilo druhým gólom," vyjadril sa po záverečnom hvizde útočník Plzne.

Ďuriš mohol byť po víkende aj streleckým lídrom, ale v 56. minúte nepremenil pokutový kop. "K penalte sa mi ťažko vyjadruje. Je to asi naša slabina, asi ju bude musieť kopať náš brankár Matúš Kozáčik, ktorého vyvolával kotol. On by ju premenil. Najdôležitejšie je však víťazstvo, pretože bez divákov v Doosan Aréne by nám to určite tak nešlo," konštatoval Michal Ďuriš.

Po 20. kole majú hráči Plzne na čele tabuľky šesťbodový náskok pred Spartou, tá ma však k dobru ešte jeden zápas. Okrem toho je to vyrovnané aj v streleckej tabuľke, kde sú na čele až traja strelci s 12 presnými zásahmi, okrem spomínaného Ďuriša je to aj Lukáš Magera z Mladej Boleslavi a David Lafata zo Sparty Praha.