Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Plzeň s kvartetom Slovákov v skupine proti obhajcovi Atletico Madrid

Marek Bakoš Foto: TASR/AP

FC Liverpool vo svojom strede s Martinom Škrtelom sa predstaví v A-skupine spoločne s Udinese Calcio, Young Boys Bern a Anži Machačkala.

Monaco 31. augusta (TASR) - Český futbalový tím FC Viktoria Plzeň s kvartetom slovenských legionárov Marekom Bakošom, Matúšom Kozáčikom, Mariánom Čišovským a Michalom Ďurišom narazí v B-skupine Európskej ligy aj na obhajcu trofeje španielske Atletico Madrid.

Ďalšími súpermi zverencov trénera Pavla Vrbu budú izraelský Hapoel Tel Aviv a portugalský zástupca Academica de Coimbra. Rozhodol o tom piatkový žreb v monackom Grimaldi Forum.

FC Liverpool vo svojom strede so slovenským reprezentačným stopérom Martinom Škrtelom sa predstaví v A-skupine spoločne s Udinese Calcio, Young Boys Bern a Anži Machačkala. SSC Neapol s Marekom Hamšíkom narazí v F-skupine na PSV Eindhoven, FC Dnipro Dnipropetrovsk a AIK Štokholm. Žreb príliš neprial Sparte Praha s Petrom Grajciarom.

"Rudí" sa dostali do I-skupiny spoločne s Olympique Lyon, finalistom minuloročnej edície EL Athletic Bilbao a izraelským tímom Hapoel Kirjat Šmona, ktorý v predkole Ligy majstrov vyradil slovenského šampióna MŠK Žilina.

Štyridsaťosem tímov rozdelili do štyroch košov na základe koeficientov, ktoré zohľadňujú ich výsledky v európskych klubových súťažiach za posledných päť rokov. Z každej skupiny postúpia do jarnej vyraďovacej fázy dva najlepšie tímy. Úvodné zápasy základných skupín sú na programe 20. septembra, záverečné duely sa hrajú 6. decembra. Finále EL je na programe 15. mája 2013 v amsterdamskej Arene. Jeho ambasádorom bude bývalý útočník Ajaxu Amsterdam a holandskej reprezentácie Patrick Kluivert, ktorý rozhodol o zložení skupín spoločne s najlepším strelcom uplynulých dvoch ročníkov súťaže kolumbijským kanonierom Radameom Falcaom z Atletica Madrid.

Žreb skupinovej fázy Európskej ligy:

A-skupina: FC Liverpool, Udinese Calcio, Young Boys Bern, Anži Machačkala
B-skupina: Atletico Madrid, Hapoel Tel Aviv, FC Viktoria Plzeň, Academica de Coimbra
C-skupina: Olympique Marseille. Fenerbahce Istanbul, Borussia Mönchengladbach, AEL Limassol
D-skupina: Girondins Bordeaux, FC Bruggy, Newcastle United, CS Maritimo Funchal
E-skupina: VfB Stuttgart, FC Kodaň, Steaua Bukurešť, Molde FK
F-skupina: PSV Eindhoven, SSC Neapol, FC Dnipro Dnipropetrovsk, AIK Štokholm
G-skupina: Sporting Lisabon, FC Bazilej, KRC Genk, Videoton Székesfehervár
H-skupina: Inter Miláno, Rubin Kazaň, Partizan Belehrad, Neftči Baku
I-skupina: Olympique Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Praha, Hapoel Kirjat Šmona
J-skupina: Tottenham Hotspur, Panathinaikos Atény, Lazio Rím, NK Maribor
K-skupina: Bayer Leverkusen, Metalist Charkov, Rosenborg Trondheim, Rapid Viedeň
L-skupina: Twente Enschede, Hannover 1996, Levante UD, Helsingborg