Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Po súboji lídrov držal Mourinho bobríka mlčania, Pellegrini chcel viac

Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Pekným momentom bola reakcia domácich priaznivcov na bývalého hráča Londýnčanov Franka Lamparda.

Londýn 1. februára (TASR) - Šláger sobotňajšieho programu anglickej futbalovej Premier League medzi lídrom súťaže Chelsea Londýn a druhým tímom v tabuľke Manchestrom City sa skončil remízou 1:1. Góly padali tesne pred polčasovou prestávkou. Skóre otvoril v 42. minúte domáci Loic Remy. Obhajcom titulu stačili na vyrovnanie tri minúty, keď sa presadil David Silva. Londýnčania si tak po nerozhodnom výsledku udržali na čele súťaže päťbodový náskok.

Po súboji odignoroval tlačovú konferenciu portugalský tréner "The Blues" Jose Mourinho. Ten je nahnevaný po trojzápasovom dištanci pre kanoniera Diega Costu, ktorý pyká za šliapnutie na členok liverpoolskeho Emreho Cana.
Nie som anjel, ale nezmením sa

Kontroverzný útočník futbalistov Chelsea Londýn Diego Costa ani po aktuálnom trojzápasovom dištanci nemieni nič meniť na svojom agresívnom spôsobe hry. "Nie som žiadny anjel, ale už sa nezmením," povedal pre britské periodikum Sunday Telegraph.

Disciplinárka anglickej Futbalovej asociácie (FA) najnovšie potrestala Costu trojzápasovým dištancom za to že v odvetnom zápase semifinále Ligového pohára proti FC Liverpool úmyselne stúpil na členok a zranil Emreho Cana. Rovnakým spôsobom fauloval aj slovenského stopéra "The Reds" Martina Škrtela. Španielsky kanonier tak chýbal svojmu klubu v dôležitom sobotňajšom stretnutí Premier League proti Manchestru City (1:1).

"Mám za sebou množstvo incidentov, možne ešte viac ich bolo keď som hral v Španielsku. Ale taký je jednoducho môj štýl hry. Nebudem na tom nič meniť len preto, že som teraz dostal trest na pár zápasov. Ale spať môžem ísť pokojne s tým, že som neurobil nič zlé," vyhlásil Costa.

"Očakávali sme ťažký zápas a zisk troch bodov. No remíza tiež nie je na zahodenie. Je to dobrý výsledok pre oba tímy. City ukázali, že sú veľmi silné mužstvo, nikdy sa nevzdávajú," povedal za domáci tábor bývalý hráč MFK Košice Nemanja Matič.

S dojmami sa tak z trénerov podelil iba čílsky lodivod majstra Manuel Pellegrini. "Bol to zápas, v ktorom sa moji hráči pokúšali vyhrať od prvých minút. Som na nich pyšný. Nie je to ľahké prísť na Stamford Bridge a hrať proti lídrovi súťaže. Tvorili sme, mali sme šance najmä v prvom polčase a zaslúžili sme si viac ako bod. Neteší ma preto bodový zisk, ale teší má náš výkon."

Pekným momentom bola reakcia domácich priaznivcov na bývalého hráča Londýnčanov Franka Lamparda. Hoci sa najprv pri jeho príchode na ihrisko v 77. minúte ozval mierny piskot, napokon si Lampard vyslúžil ovácie hľadiska.