Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Pocestuje Országh predsa len na olympiádu?

Na snímke Vladimír Országh. Foto: TASR/Branislav Račko

Všetko nasvedčuje tomu, že zbytočný konflikt v slovenskom hokeji bude úspešne vyriešený.

Bratislava 22. januára (Teraz.sk/TASR) - Podľa informácií Nového času prezident zväzu Martin Kohút v sobotu obvolal všetky extraligové kluby a získal od nich pozitívny súhlas na preloženie štyroch zo siedmich kôl počas olympiády na iný termín.

Kauza nabrala pozitívne smerovanie po tom, čo prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút v sobotu obvolal všetky tipsportligové kluby a získal od nich súhlas na preloženie štyroch zo siedmich kôl počas ZOH na iný termín. Definitívne sa to má odhlasovať na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí Výkonného výboru SZĽH. Tento kompromis bude stačiť vedeniu Banskej Bystrice na to, aby dalo svojmu hlavnému trénerovi zelenú a dovolilo mu odletieť s reprezentačným tímom do Kórejskej republiky. "Áno, ak sa to odhlasuje, tak Országha pustíme," povedal šéf banskobystrického klubu Juraj Koval.

Banská Bystrica pôvodne nechcela Országha uvoľniť na olympiádu. Najvyššia súťaž totiž nie je počas ZOH prerušená, úradujúci majster má v konečnej nominácii až troch hráčov - Tomáša Surového, Patrika Lampera a Miloša Bubelu - a nechcel prísť aj o svojho kouča, keďže nevedel nájsť za neho potrebnú náhradu. "Ide o dôležité zápasy, v ktorých sa bude rozhodovať o konečnom umiestení po základnej časti," zdôvodnil Koval. Kauza sa ale cez víkend otočila pozitívnym smerom. "V sobotu mi volal šéf zväzu pán Kohút a spýtal sa ma teoretickú otázku, že keby sa počas olympiády hrali iba tri kolá, či by sme v tom prípade uvoľnili trénera Országha. Povedal som mu, že tento scenár si vieme predstaviť," prezradil Koval.

Prezident SZĽH následne obvolal všetky kluby a podľa informácií Nového Času získal od nich súhlas na to, že štyri kolá budú počas ZOH preložené. Ak to "odklepnú" aj vo štvrtok na zasadnutí VV SZĽH, dostane zväz od Bystrice povolenie angažovať Országha do pozície asistenta národného tímu.