Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Podbrezová opäť myslí na prvú šestku, Poliaček: Páčilo sa nám v nej

Na snímke zľava generálny manažér FK Železiarne Podbrezová Miroslav Poliaček, hlavný tréner Roman Skuhravý a kapitán tímu Mikuláš Bakaľa odpovedajú na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred štartom nového ročníka futbalovej Niké ligy v Podbrezovej (okres Brezno) v stredu 26. júla 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

V medzisezónnom období nastalo v hráčskom kádri viac odchodov než príchodov, pričom v kádri naďalej dominujú slovenskí hráči.

Podbrezová 26. júla (TASR) - Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vstúpia do nového ročníka 2023/2024 s cieľom nadviazať na úspešnú uplynulú sezónu a opäť obsadiť pozíciu v prvej šestke. V medzisezónnom období nastalo v hráčskom kádri viac odchodov než príchodov, pričom v kádri naďalej dominujú slovenskí hráči.

"V prvej šestke sa nám veľmi páčilo, bol to akýsi rýchlokurz pre našich mladých hráčov. Chceme sa o účasť v nej znovu popasovať, no vieme, že to bude náročné," poznamenal generálny manažér Miroslav Poliaček. Pri trénerskom kormidle pokračuje tréner Roman Skuhravý, ktorý tím doviedol k postupu do najvyššej súťaže a následne aj k úspešnému ťaženiu v nej. Výsledkom bolo konečné 4. miesto a 21 víťazstiev (z 32 zápasov).



Český kormidelník sa vysoko nastavenej latky nebojí a v novej sezóne by ju nerád podliezal. "Netajíme sa tým, že chceme byť športovo úspešní. Naša ambícia je konfrontovať sa s tímami, biť sa o body a byť konkurencieschopní. Sme však pripravení aj na to, že to nemusí ísť tak jednoducho. Bez akýchkoľvek výhovoriek musíme priznať, že zmeny v kádri sú zásadné a tím je výrazne omladený. Máme rešpekt k samotnej lige a k súperom," poznamenal Skuhravý, ktorý už zameral svoju aj tímovú pozornosť na piatkový štart novej sezóny Niké ligy na ihrisku Banskej Bystrice. "Udržali Roba Polievku, ktorý je pre nich kľúčový hráč. Uvidíme, v akej zostave na nás vybehnú. Z môjho pohľadu to bude ideálny zápas v tom, že to bude derby na ihrisku súpera. Vtedy sa mažú deficity z prípravy, v ktorej sme nespravili všetky veci tak, ako sme mali naplánované. Ale taký je život," konštatoval Skuhravý.



V medzisezónnom období odišlo z tímu desať hráčov, prišli štyria. Podľa Poliačeka by tento nepomer nemal byť citeľný: "Nemôžeme povedať, že by odišiel nejaký nosný hráč. Medzi tými, ktorí odišli, nie je v podstate ani jeden, ktorý by pravidelne nastupoval v jarnej časti uplynulej sezóny. Ja som rád, že sme dokázali predĺžiť zmluvy s hráčmi, ktorí sú nosní pre našu zostavu. Na prvý pohľad vyzerá pomer odchodov a príchodov hrozivo, no fakt je ten, že ostalo 90 percent z hráčov, ktorí na jar ťahali naše mužstvo," uviedol generálny manažér klubu.

Dvadsaťdvaročný obranca Mikuláš Bakaľa povedie tím v pozícii kapitána, vyskúšal si ju už v závere sezóny 2022/2023: "Vážim si to. Je pre mňa česť byť v mladom veku kapitán tímu. Ukázalo mi to, že mi verí aj mužstvo. Budeme robiť všetko pre to, aby sme obstáli čo najlepšie. Prvá šestka je jasný cieľ, ktorý chceme dosiahnuť." V nedávnom prípravnom období ho na niekoľko dní pribrzdili zdravotné problémy. "Príprava nám ukázala veľa informácií o tom, akým smerom sa môžeme uberať."



Káder FK Železiarne Podbrezová:

brankári: Richard Ludha, Adam Danko, Michal Lukáč

obrancovia: Filip Mielke, Matej Oravec, Matej Greššák, Alex Molčan, Mikuláš Bakaľa, Marek Bartoš

stredopoliari: Mahmudu Bajo, Roland Galčík, Jozef Špyrka, Samuel Ďatko, René Paraj, Martin Talakov, Šimon Faško, Patrik Blahút

útočníci: Ridwan Sanusi, Marek Kuzma, Christophe Kabongo, Mark Assinor

hlavný tréner: Roman Skuhravý, asistent trénera: Štefan Markulík, tréneri brankárov: Roland Kánik, Patrik Macej



prišli: Roland Galčík (MŠK Žilina), Ridwan Sanusi (FK Pohronie Žiar nad Hronom), Mahmudu Bajo (Tallinding United), Mark Assinor (Hutnik Krakov)



odišli: Matěj Luksch (koniec hosť.), Ivan Rehák, Nicolas Šikula, Dávid Ovšonka, Adam Horvát (všetci FK Pohronie Žiar nad Hronom), Richard Hečko (FC Petržalka), Damián Bariš (AS Trenčín), Daniel Pavúk (MFK Zemplín Michalovce), Moussa Sangare (Dinamo Tbilisi), Vladimír Kukoľ (koniec kariéry)



prípravné zápasy FK Železiarne Podbrezová:

MFK Karviná - Podbrezová 3:2

Góly Podbrezovej: Galčík, Paraj

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - Podbrezová 1:4

Góly: Kabongo 2, Masaryk, Špyrka

Podbrezová - DVTK 1:2

Gól: Talakov

SK Slavia Praha - Podbrezová 4:1

Gól: Masaryk

FK Pohronie Žiar nad Hronom - Podbrezová 3:5

Góly: Kuzma, Ďatko, Bartoš, Blahút, Faško

Podbrezová - 1. FC Tatran Prešov 0:0