Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hosťujúci Slovan Bratislava vyhral nad Podbrezovou 3:2

Na snímke zľava Ján Krivák (Podbrezová) a Tomáš Priškin (Slovan) v zápase 25. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FO ŽP Šport Podbrezová - ŠK Slovan Bratislava 1. apríla 2017 v Podbrezovej. Foto: TASR - Branislav Račko

Domácim sa v závere podarilo znížiť, keď sa ľavačkou parádne trafil Kuzma. Na vyrovnanie však už futbalistom ŽP Šport čas nezostal.

Podbrezová 1. apríla (TASR) - Stretnutie 25. kola Fortuna ligy medzi Podbrezovou a Slovanom sa skončilo víťazne pre hostí.



Prvý polčas začali aktívne obe strany. Ako prvý zasahoval domáci brankár Kuciak, keď jeho spoluhráč Turňa zle odkopával loptu. Vzápätí sa prezentovali stelecky aj hostia, ale Čavrič z voleja nemieril presne. Úvodný gól vsietili Bratislavčania po peknej kombinačnej akcii - stredom prenikol Soumah, našiel naľavo Priskina, ten mu loptu poslal naspať a ústredný hráč belasých z prvej nezaváhal. Podbrezovčania po tomto góle nehrozili, mali iba náznaky šancí. Naopak mohlo to byť 0:2 po koncovke Priskina, ktorý mieril pod brvno a Kuciak s problémami zasahoval.

Po prestávke sa Slovan ujal dvojgólového vedenia. Po centri vyhral hlavičkový súboj Oršula a loptu usmernil medzi žrde Priskin. Následne domáci prepli na vyššie obrátky, do šance sa dostal voľný Mikuš, ale hlavičke chýbala razancia. V 69. minúte železiarom vyšla akcia, prudký center našiel Viazanka, ktorý hlsvou nedal Muchovi šancu. Podbrezová sa dostávala do tlaku, ale inakasovala po protiútoku. Aktívny Soumah dostal loptu do 16-tky, posunul ju Schetovi, ktorý zvýšil na 3:1. Domácim sa v závere podarilo znížiť, keď sa ľavačkou parádne trafil Kuzma. Na vyrovnanie však už futbalistom ŽP Šport čas nezostal.

Na videu tréner Slovana Ivan Vukomanovič po zápase 25. kola futbalovej Fortuna ligy:


Na videu tréner Podbrezovej Marek Fabuľa po zápase 25. kola futbalovej Fortuna ligy:


ŽP Šport Podbrezová - Slovan Bratislava 2:3 (0:1)
Góly: 69. Viazanko, 87. Kuzma - 23. Soumah, 60. Priskin, 77. Schet. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Podio, Kupčík - Priskin, Ligeon, Vittek, 2031 divákov


Zostavy:

Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka (74. Kuzma), Kochan, Viazanko (84. Migaľa)- Bernadina (66. Mikuš)

Slovan: Mucha – Sekulič, Saláta, De Marco (17. Ligeon), Kubík – Kóňa, Savičevič – Oršula, Soumah (88. Vittek), Priskin (64. Schet)- Čavrič


HLASY:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Prispeli sme k atraktivite zápasu až veľmi, pretože sme sa dopustili troch individuálnych chýb, ktoré nás stáli góly v našej sieti. V takomto zápase rozhodujú detaily a súper ich urobil menej. Teší ma, že sme dali dva krásne góly a prispeli sme aj svojím výkonom k tomu, že futbal sa musel páčiť a ten, kto hovorí, že naša liga nie je atraktívna, tak sa mýli."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas, pretože Podbrezová je pod nami v tabuľke. Musím povedať, že je to veľmi ťažký súper a má silné mužstvo. Chceli sme začať apríl dobre a pokračovať vo víťaznej sérii. Vedeli sme, čo nás tu čaká, že to bude veľmi ťažký zápas. Slovan tu minulý rok prehral 0:2. Mali sme veľa šancí a pri výsledku 3:1 mal Čavrič prihrávať Vittekovi, bolo by 4:1. Dostali sme však druhý gól a dokonca sme sa báli. Bol to pekný zápas pre divákov, ale pre nás trénerov je to na infarkt."

Tamás Priskin, útočník Slovana: "Sme spokojní. Bol to veľmi ťažký zápas, ale chvalabohu, že sme vyhrali a získali tri dôležité body. Tešíme sa. Ten druhý gól som dal ja, bol taký ľahší, ale je jedno, kto dáva góly. Chvalabohu, že sme vyhrali. Mali sme rohový kop, prišiel center, ktorý sa po hlavičke vrátil naspäť. Niekto predo mnou zakončil, ja som sa lopty dotkol na čiare. Nemal som ťažkú robotu."