Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Podbrezová sa chystá na sústredenie do Turecka, cieľom záchrana

Na snímke hráči FO ŽP Šport Podbrezová počas prvého tréningu jarnej prípravy. Podbrezová, 11. január 2015. Foto: TASR - Branislav Račko

Zverencom trénera Mareka Fabuľu patrí v tabuľke predposledná pozícia s trojbodovým náskokom pred poslednou Skalicou.

Podbrezová 11. januára (TASR) - Jedným z posledných slovenských futbalových fortunaligistov, ktorý odštartoval zimnú prípravu na jarnú časť, boli v pondelok hráči ŽP Šport Podbrezová. Zverencom trénera Mareka Fabuľu patrí v tabuľke predposledná pozícia s trojbodovým náskokom pred poslednou Skalicou a tak na jar stoja pred tímom náročné záchranárske práce.

V pondelok popoludní sa na zraze hlásilo 20 hráčov. V tíme skončili brankári Juraj Baláž a Ján Ďurčo, obrancovia Bernardo Frizoni a Jiří Pimpara či stredopoliari Adam Žilák a Mário Almaský. Novými tvárami sú Jaroslav Kostelný z Nitry, Ján Krivák z Vranova, Fabián Slančík z Brna či Dejan Peševski z Banskej Bystrice.



"Už zajtra odchádzame na kondičné sústredenie na Tále. V pláne je aj herné sústredenie v Turecku," informoval TASR športový riaditeľ "Železiarov" Michal Budovec. Od 31. januára do 11. februára sa bude Podbrezová pripravovať v priaznivých klimatických podmienkach na hernom sústredení v Turecku. Tam sú v pláne prípravné stretnutia so štvrtým tímom maďarskej ligy Paksi SE, dánskym Odense a gruzínskym Dinamo Batumi.

V prípravných zápasoch sa Podbrezovčania ešte stretnú aj s druholigistami zo Šale, Prešova a Serede. Generálkou na jarnú časť, ktorú ŽP Šport začne 27. februára doma so Senicou, bude desať dní pred začiatkom FL súboj s FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa.

program prípravných zápasov ŽP Šport Podbrezová:
utorok 19. januára: ŽP Šport Podbrezová - Slovan Duslo Šaľa (13.00)
sobota 23. januára: ŽP Šport Podbrezová - 1.FC Tatran Prešov
utorok 26. januára: ŽP Šport Podbrezová - ŠFK Sereď
nedeľa 31. januára: Dinamo Batumi - ŽP Šport Podbrezová
sobota 6. februára: FC Paksi - ŽP Šport Podbrezová
utorok 9. februára: BK Odense - ŽP Šport Podbrezová
nedeľa 13. februára: ŽP Šport Podbrezová - FK Pohronie D. Ždaňa (13.00)