Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Podľa britského špecialistu je Bahrajn bezpečnejší ako Londýn

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

John Yates, ktorý v minulosti pôsobil aj ako zástupca šéfa metropolitnej polície v Londýne, sa údajne v maličkom kráľovstve v Perzskom zálive cíti bezpečnejšie ako v britskom hlavnom meste.

Šanghaj 12. apríla (TASR) - Britský bezpečnostný špecialista, ktorého si vláda najala na dohliadanie reformy policajných zložiek, osobne listom ubezpečil vedenie formuly 1, že budúcotýždňovým pretekom Veľkej ceny Bahrajnu nehrozí žiadne zvýšené riziko. John Yates, ktorý v minulosti pôsobil aj ako zástupca šéfa metropolitnej polície v Londýne, sa údajne v maličkom kráľovstve v Perzskom zálive cíti bezpečnejšie ako v britskom hlavnom meste.

Prezidentovi Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeanovi Todtovi povedal, že síce chápe isté obavy, no je presvedčený, že na verejnosť sa nedostávajú informácie o reálnej situácii v krajine, ktorá sa vlani zmietala v občianskych nepokojoch. "V niektorých dedinách sú potýčky takmer na každonočnej báze a vystavujú nebezpečenstvu aj nevinných členov verejnosti, no ich význam by sa nemal preháňať. Podľa Yatesa protesty sa netýkajú obrovskej väčšiny bahrajnskej populácie. "Celá moja rodina sa cíti úplne bezpečne. Vskutku bezpečnejšie ako som sa často cítil v Londýne," písal expert.

Šéfovia tímov sa chystajú situáciu prediskutovať s Todtom i šéfom efjednotky Berniem Ecclestonom počas nadchádzajúcej Veľkej ceny Číny v Šanghaji. Jedným z možných návrhov bude pravdepodobne aj preloženie pretekov.