Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Podľa D. Brejčáka KHL v Poprade nebude , Poprad má existenčné problémy

Daniel Brejčák ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Popradský hokej má pravdepodobne existenčné problémy. "Sú tam rôzne špekulácie, ale je tam ticho. Nie sú tam žiadne šumy, či vôbec bude extraliga," povedal Brejčák.

Košice 14. mája (TASR) - Jediným hráčom, ktorý bol na prvom zraze košických hokejistov na letnú prípravu, no nezapojil sa do úvodného tréningu, bol obranca Daniel Brejčák. Odchovanec popradského hokeja si totiž doliečuje zranenie po artroskopii ľavého kolena a rekonvalescencia potrvá ešte približne desať dní.

"Pred dvoma týždňami som bol na artroskopii kolena, takže ešte pociťujem dozvuky toho všetkého," uviedol pre TASR ešte krívajúci D. Brejčák. "Približne okolo obeda by som mal ísť na kontrolu k lekárovi, ktorý mi v telefóne povedal, že liečba by mala trvať ešte asi desať dní," doplnil 25-ročný obranca, pre ktorého východniarske derby medzi Popradom a Košicami vždy znamenalo určitú prestíž.

Situácia je však úplne iná a z jeho slov je zrejmé, že popradský hokej má pravdepodobne existenčné problémy. "Sú tam rôzne špekulácie, ale je tam ticho. Nie sú tam žiadne šumy, či vôbec bude extraliga. Čo sa týka KHL, tak môj názor je, že sa hrať nebude a extraliga..., tak to je otázne. Dá sa povedať, že na Slovensku fungovali iba Košice a Slovan a zvyšné kluby žili z mesiaca na mesiac, alebo si myslím, že doslova prežívali," zamyslel sa D. Brejčák.

Faktom je, že HK Poprad z hľadiska financií prišiel o 500.000 eur, ktoré mal "kamzíkom" každoročne vyplácať už presťahovaný klub Kontinentálnej hokejovej ligy HC Lev a to dovtedy, kým bude pod Tatrami pôsobiť. Malo sa tak diať na základe zmluvy medzi SZĽH a vtedajším HC Lev Poprad, pričom 50.000 eur malo putovať popradskej mládeži.