Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Pogačara po operácii zápästia prepustia už v pondelok z nemocnice

Slovinský cyklista Tadej Pogačar z tímu UAE Team Emirates sa stal víťazom 87. ročníka klasiky Valónsky šíp z Herve do Mur de Huy 19. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Operoval ho špecialista v nemocnici v belgickom Genku, informovala AFP. Liége bol pre Pogačara posledný štart v jarnej časti sezóny.

Liége 24. apríla (TASR) - Slovinský cyklista Tadej Pogačar absolvoval operáciu zlomeného zápästia a už v pondelok ho mali po úspešnom zákroku prepustiť z nemocnice. Zranenie si privodil pri páde počas nedeľňajších pretekov Liége - Bastogne - Liége. Dvojnásobný víťaz Tour de France musel z podujatia odstúpiť na 85. kilometri.

Operoval ho špecialista v nemocnici v belgickom Genku, informovala AFP. Liége bol pre Pogačara posledný štart v jarnej časti sezóny. Najbližšie sa mal predstaviť na domácom "etapáku" Okolo Slovinska v polovici júna a potom ho čaká Tour de France.

Dvadsaťštyriročný pretekár, ktorý predtým triumfoval na klasikách Amstel Gold Race a Valónsky šíp, tak nezískal zriedkavé triple. Nenapodobnil Davida Rebellina a Philippa Gilberta, ktorí doteraz ako jediní vyhrali v jednej sezóne všetky tri najstaršie klasiky.