Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Polášek s Marachom neuspeli vo finále štvorhry na turnaji ATP v Nice

Filip Polášek Foto: TASR/Dušan Hein

Slovensko-rakúsky pár prehral so svetovými i turnajovými jednotkami Američanmi Bobom a Mikeom Bryanovcami 6:7 a 3:6.

Nice 26. mája (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek nezískal jubilejný 10. deblový titul na okruhu ATP.

Vo finále štvorhry na antukovom podujatí v Nice (dotácia 400.000 eur) prehrali spoločne s Rakúšanom Oliverom Marachom so svetovými i turnajovými jednotkami Američanmi Bobom a Mikeom Bryanovcami za 86 minút v dvoch setoch 6:7 (5) a 3:6.

V úvodnom dejstve odvrátil slovensko-rakúsky pár deväť setbalov a v tajbrejku znížil z 0:6 na 5:6, Bryanovci však pri vlastnom podaní dotiahli skrátenú hru do úspešného konca.

O osude druhého setu rozhodol brejk v úvodnom geme. Polášek s Marachom si vďaka postupu do finále v Nice odnášajú spoločný šek na 11.480 eur a 150 bodov do svetového rebríčka.

Turnaj pri Azúrovom pobreží bol pre Poláška poslednou generálkou na grandslamový Roland Garros v Paríži, kde bude štartovať bo boku svojho stabilného deblového partnera Čecha Františka Čermáka.

Slovenský Tenista roka 2008 v tejto sezóne získal dva deblové tituly. V januári triumfoval po boku Čecha Lukáša Rosola v katarskej Dauhe, začiatkom mája s Čermákom nenašli premožiteľov v Mníchove.

Poláška po prehre v jubilejnom 20. finále na okruhu ATP mrzel záver prvého setu. "Prvý set bol veľmi vyrovnaný. Proti Bryanovcom musíte hrať na 120 percent, ak chcete pomýšľať na úspech a riskovať viac ako proti iným súperom, z čoho môže rezultovať väčší počet chýb. Na začiatku zápasu sme dobre returnovali, škoda, že sa nám s Olim za stavu 4:3 nepodarilo potvrdiť brejk. Američania si vzali späť stratené podanie a tajbrejk zvládli lepšie, hoci sme mohutne doťahovali. Hneď v úvode druhého setu nás opäť brejkli, keď zahrali veľmi dobre takticky a potom to už dopodávali až do konca. Mali sme tam ešte nejaké šance, no v rozhodujúcich momentoch vždy zahrali nereturnovateľné prvé servisy," povedal pre TASR Polášek.

Slovenský deblový špecialista vyslovil s celkovým vystúpením v Nice spokojnosť. "Mali sme veľmi ťažký žreb a pri pohľade na pavúka sme si hovorili, že každé jedno víťazstvo bude úspechom. Napokon sme sa prebojovali až do finále, v ktorom sme boli vyrovnanými súpermi svetovým jednotkám, takže s generálkou na Roland Garros som určite spokojný. Dúfam, že sa mi podarí udržať dobrú formu a v Paríži s Frantom Čermákom uhráme nejaký solídny výsledok."

štvorhra - finále:
Bob Bryan, Mike Bryan (1-USA) - Filip POLÁŠEK, Oliver Marach (SR/Rak.) 7:6 (5), 6:3

prehľad deblových titulov Filipa Poláška vo štvorhre:
2012 Mníchov (s Františkom Čermákom), Dauha (s Lukášom Rosolom)
2011 Moskva, Gstaad, Belehrad (s Františkom Čermákom)
2010 Umag (s Leošom Friedlom)
2009 Bastad (s Jaroslavom Levinským)
2008 Petrohrad (s Travisom Parrottom), Gstaad (s Jaroslavom Levinským)