Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

VIDEO: Polícia v Lille musela rozohnať anglických fanúšikov

Polícia používa slzotvorný plyn na rozohnanie anglických futbalových fanúšikov v centre Lille v stredu 15. júna 2016. Foto: TASR/AP

Priaznivci Anglicka sa zhromažďujú v meste pred štvrtkovým zápasom B-skupiny EURO 2016 proti Walesu, ktorý sa odohrá v neďalekom Lens.

Lille 15. júna (TASR) - Francúzska polícia použila v stredu slzotvorný plyn na rozohnanie stoviek futbalových fanúšikov Anglicka v Lille. Informovala agentúra dpa.

Priaznivci Anglicka sa zhromažďujú v meste pred štvrtkovým zápasom "slovenskej" B-skupiny EURO 2016 proti Walesu, ktorý sa odohrá v neďalekom Lens.

Chuligáni z ostrovov sa postarali o niekoľkodňové bitky s ruskými fanúšikmi pred a po ich vzájomnom zápase v sobotu v Marseille (1:1).

Ruskí priaznivci zaútočili na súperov aj priamo na štadióne na konci stretnutia, za čo ich futbalistov potrestala Európska futbalová únia (UEFA) podmienečným vylúčením z turnaja.

Ruskí fanúšikovia sú taktiež v Lille, kde v stredu popoludní prehrali ich hráči so Slovenskom 1:2. Na štadióne v závere po kontaktnom góle Denisa Glušakova zapálili bengálske ohne, ale inak sa duel niesol v pokojnom duchu.