Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Polícia vyšetruje Nalbandiana za napadnutie, musí zaplatiť 10.000 eur

David Nalbandian kopol na turnaji v Queen´s do čiarového rozhodcu. Foto: TASR/AP

Argentínsky tenista počas finále turnaja ATP kopol od zlosti do bariéry, chrániacej čiarového rozhodcu a spôsobil mu krvácanie nohy.

Londýn 18. júna (TASR) - Argentínsky tenista David Nalbandian čelí policajnému vyšetrovaniu po sťažnosti, ktorá ho viní z napadnutia. Okrem toho mu naparila vedenie ATP naparilo najvyššiu možnú pokutu 10.000 eur, navyše za agresívne vyčíňanie mu odňalo aj "prize money" a zrušilo bodový zisk pre finálovú účasť na turnaji v londýnskom Queen's Clube.

Hráč počas finále turnaja ATP kopol od zlosti do bariéry, chrániacej čiarového rozhodcu a spôsobil mu krvácanie nohy. Londýnska polícia odmietla zverejniť, kto proti tenistovi sťažnosť podal. Mohol to však byť ktokoľvek, kto bol svedkom incidentu - či už osobne, alebo prostredníctvom televíznej obrazovky.

Okrem peňažnej pokuty, zrušeniu a zahanbujúceho vyšetrovania hrozia Argentínčanovi aj ďalšie sankcie zo strany ATP, ktorá vyšetruje nešťastný incident aj po vlastnej "linke".

Nalbandian v nedeľnom zápase proti Marinovi Čiličovi za stavu 7:6 (3) a 3:4 kopol po nevydarenom údere do bariéry pred čiarovým arbitrom. Kus drevenej konštrukcie pritom zasiahol rozhodcu do nohy, čo spôsobilo krvácanie. Riaditeľ podujatia Chris Kermode uviedol, že zranený bol okamžite ošetrený a ďalšie vyšetrenia neboli potrebné. Umpireový rozhodca po incidente zápas ukončil, Nalbandian kontumačne prehral.