Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

CHCEL NAPADNÚŤ ROZHODCU: Polícia ho zadržala po zápase Slovana v LM

Na snímke vpravo Gustavo Hemkemeier (Hesper) a vľavo Vladimír Weiss ml. (ŠK Slovan) počas zápasu 1. predkola kvalifikácie Ligy majstrov UEFA ŠK Slovan Bratislava – FC Swift Hesper 12. júla 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podozrivý po incidente ušiel zo štadióna, obmedzený na osobnej slobode bol na Vajnorskej ulici.

Bratislava 13. júla (TASR) - Polícia zadržala po stredajšom (12. 7.) futbalovom zápase medzi Slovanom Bratislava a Swiftom Hesper dvoch fanúšikov. Prvý sa pokúsil napadnúť krátko po skončení stretnutia rozhodcu, druhý odcudzil z Národného futbalového štadióna (NFŠ) hasiaci prístroj, ktorého obsah vystriekal na ľudí nachádzajúcich sa v blízkosti zastávky MHD na Bajkalskej ulici. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Pár minút po ukončení zápasu neznámy muž, oblečený iba v krátkych nohaviciach, počas rozptylu fanúšikov vybehol na hraciu plochu, kde sa pokúsil napadnúť jedného z rozhodcov," priblížila. Podozrivý po incidente ušiel zo štadióna, obmedzený na osobnej slobode bol na Vajnorskej ulici.

"Po zadokumentovaní skutku poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva," spresnila s tým, že podozrivý muž sa nachádza v cele policajného zaistenia.

Polícia obmedzila na osobnej slobode aj fanúšika, ktorý pri odchode zo štadióna odcudzil hasiaci prístroj, ktorý potom použil v blízkosti zastávky MHD. "Momentálne je v cele policajného zaistenia. Zo strany povereného príslušníka bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva v jednočinnom súbehu prečinu všeobecného ohrozenia," dodala hovorkyňa.