Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Poloz o prípadných zmenách na súpiske ešte nerozhodol

Uprostred tréner tímu Slovenska Dušan Poloz počas oddychového času v stretnutí skupiny D na ME v hádzanej žien Francúzsko - Slovensko 8. decembra 2014 v chorvátskom Osijeku. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ďalším súperom slovenských hádzanárok v základnej D-skupine ME sú hráčky Čiernej Hory.

Osijek 9. decembra (TASR) - Tréner slovenských hádzanárok Dušan Poloz ešte nerozhodol, či pred stredajším druhým vystúpením v základnej D-skupine ME v Osijeku proti Čiernej Hore urobí v zostave zmeny. Definitíva padne až v deň zápasu. Na oficiálnej 16-člennej súpiske zatiaľ nefigurujú brankárka Simona Súlovská a krídelníčka Selma Blažeková, kouč ale podľa reglementu môže v priebehu turnaja urobiť tri zmeny.

"Rozhodneme sa až v stredu ráno, dovtedy máme čas. Urobíme trénerské konzílium, pozrieme si nejaké video a potom uvidíme. Niečo máme v hlave, ale či to aj zrealizujeme, to ešte neviem," povedal k prípadnej zmene v kádri kormidelník Sloveniek po utorňajšom večernom tréningu v hale Gradski vrt. Z pohľadu histórie ho príliš nepotešilo, že duel proti obhajkyniam titulu budú rozhodovať Nórky Kjersti Arntsenová a Guro Röenová. "Jedna z nich je moja známa, na medzinárodnej scéne mi zatiaľ rozhodovala trikrát a trikrát sme prehrali o dvadsať gólov. Tak dúfam, že sa to nebude opakovať...," smial sa Poloz.

Kouč očakáva v stredu oveľa tvrdší zápas ako v pondelok pri prehre s Francúzskom (18:21). "Na tréningu sme skúšali dve novonacvičené útočné akcie a chceme, aby hráčky v prechode do druhej vlny i v zakončení boli uvoľnenejšie. Chcem, aby dievčatá zopakovali výkon z prvého duelu, dvakrát za sebou dokázali dobre zahrať odkedy som pri tíme doteraz iba raz a to v kvalifikácii proti Francúzsku a Islandu. Stabilita výkonov je naša slabina a to, na čom musíme najviac pracovať," dodal Poloz.

K. Dubajová oslávila 36. narodeniny: "Najväčší darček by bol postup"