Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Poprad je na polceste za vytúženým finále, Šesták: Spravíme maximum

Na snímke slovenský futbalista Stanislav Šesták hovorí s médiami. Foto: TASR / Michal Svítok

O jediný gólový moment sa postaral Stanislav Šesták. Bývalý reprezentačný kanonier ideálne naložil s jednou z mála svojich streleckých príležitostí v zápase.

Poprad 6. apríla (TASR) - Futbalisti FK Poprad sa v prvom semifinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2016/2017 priblížili k vytúženej účasti vo finále, ktorého dejiskom bude práve popradské NTC. V konfrontácii dvoch druholigistov zdolali Skalicu 1:0 a po zápase nadpriemernej úrovne mohli hovoriť o spokojnosti. Ich pocity ostro kontrastovali so Skaličanmi, ktorých hlavný tréner odignoroval pozápasovú tlačovú konferenciu.

Pritom nechýbalo veľa a zápas mohol nabrať iný smer. Prvá polovica prvého polčasu herne patrila Skaličanom, tí však svoje ofenzívne akcie nedotiahli do gólového konca. Popradčania postupne prevzali iniciatívu, gólom Šestáka sa dostali do vedenia 1:0 a skalické šance na zvrat významne klesli po červenej karte v 59. minúte. Záhoráci v sebe po zápase dusili trpkosť, pred médiami sa vyjadrovali len veľmi opatrne. "Radšej budem hovoriť iba o futbale. Terén bol výborný, takisto aj atmosféra. V polčase semifinále prehrávame 0:1, no všetko je otvorené. Pred nami je ďalších 90 minút a urobíme všetko pre to, aby sme postúpili. Verím, že o týždeň budeme efektívnejší," uviedol stredopoliar MFK Skalica Blažej Vaščák.

Frustráciu Skaličanov príkladne dokumentuje skutočnosť, že ich hlavný tréner Jozef Kostelník odmietol účasť na tlačovej konferencii. Na nej si tak zástupcovia médií vypočuli iba pohľad trénera domáceho tímu Františka Šturmu. "Celú zimnú prípravu sme zamerali na to, že zápasy v Slovenskom pohári budú ťažké. Zvládli sme prvý semifinálový duel so Skalicou a verím, že zvládneme aj druhý. Veľmi si želám, aby vrchol nášho snaženia v jarnej časti prišiel 1. mája," uviedol Šturma naznačujúc, že Popradčania veľmi túžia po účasti vo finále. Práve na modernom štadióne účastníka druhej najvyššej súťaže sa totiž bude konať vyvrcholenie 48. ročníka Slovenského pohára. Štadión Národného tréningového centra bol už na prvom semifinále proti Skalici solídne zaplnený. Dá sa očakávať, že v prípade účasti domáceho tímu vo finále by praskal vo švíkoch. "Ľuďom, ktorí prišli na tento zápas, sme ukázali akým štýlom sa chceme prezentovať. Verím, že sa počet divákov bude postupne nabaľovať. Diváci chodia radi do kultúrneho prostredia a na dobrý futbal. Oboje sme im ponúkli," poznamenal tréner FK Poprad František Šturma.

O jediný gólový moment sa postaral Stanislav Šesták. Bývalý reprezentačný kanonier ideálne naložil s jednou z mála svojich streleckých príležitostí v zápase. "Mal som naozaj veľkú chuť do dnešného zápasu. Ešte viac ma vyprovokovalo, keď ma vari trikrát zozadu kopli. To hráča 'vyhecuje.' Som rád, že som dal gól, najmä som však šťastný za víťazstvo," vravel Šesták po zápase. Práve účastník finálových turnajov MS 2010 aj EURO 2016 mal významný podiel na polhodinovej presilovke Popradčanov. Šesták sa totiž dostal v 59. minúte do potýčky s Pankaričanom, ktorý už v tej chvíli mal žltú kartu. "Ja som najskôr fauloval. Potom mi ten hráč niečo hovoril a išiel mi dať aj hlavičku. Bola to jeho chyba, keďže už mal žltú kartu. Rozhodca dal správne žlté karty na obe strany," poznamenal Stanislav Šesták.