Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Poprad prehral s Liptovským Mikulášom 1:2, ale zostal na čele tabuľky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V polovici prvej tretiny sa dostali do vedenia hostia, keď sa tešil z presného zásahu Egle.

Poprad 23. februára (TASR) - Hokejisti Popradu prehrali v piatkovom domácom zápase 46. kola Tipos Extraligy s Liptovským Mikulášom 1:2. "Kamzíci" nepredĺžili víťaznú sériu na dvanásť duelov, no napriek tomu zostali na čele tabuľky. Pred Michalovcami, ktoré zaváhali na ľade Banskej Bystrice (2:4), majú stále šesťbodový náskok. Liptáci triumfovali druhýkrát v rade.

V polovici prvej tretiny sa dostali do vedenia hostia, keď sa tešil z presného zásahu Egle. V úvode druhej časi Nespala prekvapil brankára Vaya a Liptáci mali k dobru dvojgólový náskok. Popradčania sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera a spoľahlivého brankára Krasikova. V 35. minúte však Betker našiel pred bránkou voľného Jendeka, ktorý znížil na 1:2. Domáci v závere odvolali brankára, no nedokázali vyrovnať.



Tipos extraliga – 46. kolo:



HK Poprad – HK 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 35. Jendek (Betker, Šotek) – 10. Egle (Thompson), 22. Nespala. Rozhodovali: Kalina, Rojík – Hajnik, Jurčiak, vylúčení: 4:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3059 divákov.



Poprad: Vay – Svedberg, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, D. Brejčák, Česánek – Svitana, Coulter, Dmowski – Calof, Bjalončík, Záborský – Kukuča, Bates, Jendek – Šotek, Mlynarovič, Kundrik – Suchý

Liptovský Mikuláš: Krasikov – Ullman, Žilka, Mezovský, Thompson, Fekiač, Hraško – Réway, Quince, Avcin – Berry, Egle, A. Nauš – Sukeľ, Kriška, T. Nauš – Nespala, Vankúš, Tkáč – Vojtech



Poprad nepredĺžil víťaznú sériu, Šimko: Niekedy prehra posúva


Hokejisti Popradu nepredĺžili víťaznú šnúru na dvanásť duelov a na Liptovský Mikuláš nestačili v treťom zo šiestich zápasov. "Kamzíci" v piatkovom 46. kole prehrali 1:2, no napriek tomu zostali na čele tabuľky. Pred Michalovcami, ktoré zaváhali na ľade Banskej Bystrice (2:4), majú stále šesťbodový náskok. Asistent trénera domácich Ján Šimko uznal uspokojenie tímu, ale podľa neho niekedy prehra mužstvo posunie. Kormidelník "Liptákov" Juraj Faith vyzdvihol výkon hráčov a získane body označil za veľmi cenné.

Hostia boli v prvej tretine aktívnejší, prestrieľali svojho súpera dvojnásobne (16:8) a vďaka Haraldsovi Eglemu viedli 1:0. Vyšiel im aj vstup do druhej časti, keď Jakub Nespala prekvapil strelou brankára Adama Vaya. Liptáci po góle pokračovali naďalej v aktívnej hre a vyššiemu vedeniu zabránil len maďarský brankár v službách domácich. "Myslím si, že to bol výborne zvládnutý zápas z našej strany od prvého až po posledného hráča. Na konci sme mali aj šťastie, no za celý duel sme si zaslúžili vyhrať. Pre nás veľmi cenné a potrebné body na ľade lídra. Sme veľmi spokojní," uviedol Faith.

Popradčania sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera a spoľahlivého brankára Alexeja Krasikova. V 35. minúte však Ben Betker našiel pred bránkou voľného Dominika Jendeka, ktorý znížil na 1:2. Domáci v treťom dejstve pridali na tempe, zvýšili aj početnosť streľby (nakoniec celkovo 34:28), ale vyrovnať nedokázali. V závere odvolali brankára, no hosťom pomohla raz konštrukcia brány a tesne pred sirénou ich podržal ruský brankár.

"Zrejme sme dnes nespravili pre víťazstvo všetko. Rozprávame sa hlavne o prvých tridsiatich minútach. Dovolili sme súperovi výrazne nás prestrieľať, čo je neakceptovateľné doma. Chýbala nám tvrdosť, chodenie pred bránu a boli sme mäkkí v osobných súbojoch. V závere nastalo mierne, no už bolo neskoro. Adam predviedol v bráne opäť spoľahlivý výkon, dával nám šancu na body. Na druhej strane Liptovský je veľmi húževnatý super, vedeli sme, že každý duel bol vyrovnaný, čo nás predurčovalo omnoho viac sa na zápas pripraviť. Liptáci si to bojovnosťou uhrali," skonštatoval Šimko a priznal uspokojenie tímu v uplynulej dobe: "Je to možné. Nastavenie v prvej polovici duelu nebolo optimálne. Snažíme sa pracovať s hráčmi na všetkých stránkach, ktoré by mali priniesť víťazstvo v nasledujúcom stretnutí. Niekedy však prehra posúva. Potrebujeme sa vrátiť naspäť k našej hre. Pevne verím, že nám táto prehra viac pomôže, ako uškodí. V nedeľu máme náročný duel v Michalovciach. Pozeráme sa už na tento duel."

Kapitán a obranca domácich Daniel Brejčák bol po stretnutí omnoho kritickejší: "Vôbec nám nevyšiel zápas, nevystúpili sme do neho dobre, slabo sme korčuľovali. Podľa mňa sme zaslúžene prehrali. Náš výkon nebol adekvátny. Vo všetkom sme zaostávali, prehrávali sme vhadzovania a aj súboje. Potom sme to zlepšili, no sú aj také zápasy. Treba uznať, že Mikuláš zahral dobre. Možno nastalo uspokojenie, že sme v pokojných vodách. Som rád za prehru, pretože to bude budíček, že s takýmto výkonom budeme mať problém." Do konca základnej časti zostávajú štyri stretnutia a Poprad je pre nimi stále v najlepšej pozícii. Okrem Michaloviec je však v reálnej hre o víťazstvo a prvú priečku v dlhodobej časti aj Spišská Nová Ves. Zverenci Vlastimila Wojnara strácajú rovnako ako "Zemplíčania" šesť bodov.

Víťazný presný zásah si pripísal Nespala, ktorý je odchovanec Popradu. Bol to pre neho len druhý gól v sezóne, prvý dosiahol pred deviatimi dňami proti Trenčínu. "Veľmi dôležité tri body. Pristúpili sme k zápasu tak, ako sme si povedali. Duel rozhodli detaily a vyhral lepší tím. Ešte máme pár stretnutí pred sebou a chceme skončiť, čo najvyššie. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili do predkola z lepšej priečky." Liptáci triumfovali druhýkrát v rade a zostali na 10. mieste, ktoré je posledné postupujúce do kvalifikácie o štvrťfinále play off. Pred Novými Zámkami majú k dobru šesť bodov.