Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Portugalčan Sá Pinto je nový tréner Legie Varšava

Na snímke vpravo hráč Spartaka Erik Grendel a hráč Legie Iňaki Astiz v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov FC Spartak Trnava - Legia Varšava v Trnave 31. júla 2018. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Štyridsaťpäťročný Sá Pinto podpísal s Legiou trojročný kontrakt a debut na lavičke ho čaká už vo štvrtok v odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA proti F91 Dudelange.

Varšava 14. augusta (TASR) - Portugalčan Ricardo Sá Pinto je nový tréner poľského futbalového klubu Legia Varšava. Vo funkcii nahradil Deana Klafuriča, ktorého vedenie odvolalo po vypadnutí tímu v 2. predkole Ligy majstrov so Spartakom Trnava.

Štyridsaťpäťročný Sá Pinto podpísal s Legiou trojročný kontrakt a debut na lavičke ho čaká už vo štvrtok v odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA proti F91 Dudelange. Legia doma s luxemburským súperom prehrala 1:2. Do klubu si priviedol aj svojich spolupracovníkov - sú nimi asistent Rui Mota, tréner brankárov Ricardo Pereira a kondičný tréner Guilherme Gomes.

Sá Pinto v minulosti trénersky viedol kluby Uniao Leiria, Sporting Lisbon, CZ Belehrad, OFI Kréta, Atromitos Atény, Belenenses Lisabin, Al-Fateh a Standard Liége. Informoval o tom portál psnfutbol.com.