Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Pospíšil sa teší na svoje prvé MS: Síl mám dosť

Slovenský hokejista v drese Calgary Flames Martin Pospíšil (vľavo), obranca Jose Sharks Calen Addison (uprostred) a brankár San Jose Sharks Devin Cooley počas zápasu zámorskej NHL Calgary Flames - Jose Sharks v Calgary vo štvrtok 18. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Slovenský tím má pre MS zatiaľ oficiálne potvrdených piatich hráčov z NHL.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 29. apríla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil absolvuje po premiérovej sezóne v NHL aj debut na MS. Na šampionáte v Česku by mal patriť k lídrom ofenzívy. Na svoju prvú účasť na šampionáte sa teší a po klubovej sezóne sa nesťažoval na úbytok síl.

"Moja sezóna bola dlhá a náročná, no naďalej mám veľa síl. Stále som mladý, nemám rodinu ani manželku a tak mám možnosť ísť reprezentovať," uviedol pre hockeyslovakia.sk. Pospíšil má za sebou štarty na MS hráčov do 18 a 20 rokov, no v mužskej reprezentácii sa zatiaľ neobjavil. Premiéru v najcennejšom drese pravdepodobne absolvuje v niektorom zo zostávajúcich prípravných zápasov - 3. mája v Žiline s Poľskom alebo 7. mája v Bratislave proti USA.

Nad reprezentačnou pozvánkou neváhal: "Na MS som ešte nehral a bol som veľmi rád za reprezentačnú pozvánku. Moja motivácia je veľká. Je to pre mňa česť reprezentovať Slovensko a veľmi sa na to teším." Pospíšil má za sebou šiestu sezónu v zámorí, no prvú, v ktorej sa prebojoval do NHL. V úvode ročníka nastupoval vo farmárskej súťaži AHL, no od začiatku novembra sa etabloval v NHL a do tímu Calgary Wranglers sa už nevrátil. V debutovej sezóne v drese Calgary Flames sa nevyhol zdravotným problémom ani suspendácii na tri zápasy, no trénerov výkonmi zaujal a začiatkom februára podpísal novú dvojročnú zmluvu. V 63 zápasoch si do štatistík pripísal 8 gólov, 16 asistencií, 109 trestných minút a 14 plusových bodov.

Slovenský tím má pre MS zatiaľ oficiálne potvrdených piatich hráčov z NHL. Okrem Pospíšila účasť prisľúbili aj obranca Šimon Nemec New Jersey) a útočníci Juraj Slafkovský (Montreal), Tomáš Tatar (Seattle) a Pavol Regenda (Anaheim). "Vyzerá to veľmi dobre. V tíme je veľa dobrých chalanov a hráčov. Veľmi sa na to teším. Je však ťažké dávať si už teraz nejaké ciele. Pôjdeme od zápasu k zápasu a v každom sa pokúsime zvíťaziť. Hrá sa tam turnajový spôsob, na ktorom je to často o jednom zápase. Pokúsime sa dosiahnuť čo najlepší výsledok."

Slováci sa na MS predstavia v ostravskej B-skupine, turnaj odštartujú v piatok 10. mája od 16.20 h proti Nemecku.