Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Pre hráčov radšej erotika ako alkohol, myslí si Smuda

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Termín "bunga bunga" je spájaný s erotickými večierkami a preslávil ho vďaka aféram bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho.

Varšava 8. júna (TASR) - Tréner poľskej futbalovej reprezentácie Franciszek Smuda skôr prižmúri oči nad tým, keď si jeho zverenci užívajú "bunga bunga", akoby mali piť alkohol.

Termín "bunga bunga" je spájaný s erotickými večierkami a preslávil ho vďaka aféram bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho. Ten vo svojej vile organizoval rôzne party, kde mu robili spoločnosť prostitútky a iné spoločníčky. Najmä v Taliansku sa z "bunga bunga" stalo okrídlené združené pomenovanie, charakterizujúce sexuálne aktivity.

Smuda je známy svojou prísnou antialkoholovou politikou. V apríli skončil vo vyšetrovacej cele po noci strávenej pitím stredopoliar Slawomir Peszko. Práve pre toto previnenie ho Smuda vyradil z kádra národného tímu.

"Z môjho pohľadu je lepšie absolvovať bunga bunga ako piť alkohol," myslí si kormidelník Poľska. Ten sa vyjadril aj Peszkovmu prípadu. "Poviem to na rovinu - musíte byť hlupák, aby ste takéto niečo urobili."

Trestom za porušenie antialkoholových pravidiel sa v minulosti nevyhli ani brankár Artur Boruc a obranca Michal Žewlaków. "Ak hráči získajú pocit, že som padavka a mäkkýš, tak som skončil. Nemôžem urobiť takúto chybu," uzavrel poľský kormidelník.

Poľsko čaká v piatok otvárací duel európskeho šampionátu proti Grécku (18.00 SELČ).