Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Pre koronavírus v basketbalovom tíme Handlovej odložili tri zápasy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Nové termíny troch odložených zápasov zatiaľ známe nie sú.

Handlová 7. novembra (TASR) – Vedenie Slovenskej basketbalovej ligy muselo odložiť pre koronavírus viaceré zápasy v rámci základnej časti 2020/2021. Viacero pozitívnych prípadov sa pri pravidelnom testovaní objavilo v družstve MBK Baník Handlová. Tím z hornej Nitry neodohrá sobotný duel 11. kola s Prievidzou a nasledujúce dva zápasy – s Interom Bratislava a Levicami.

"Nevieme odkiaľ sme vírus dostali, sú rôzne varianty, ale nebudeme sa nimi zaoberať. S touto situáciou sme sa zmierili, väčšina tímu je bohužiaľ pozitívne testovaná. Klub sa teraz musí postarať o svojich hráčov. Samozrejme, budeme si musieť splniť povinnosti a nahlásiť situáciu RÚVZ v Bojniciach. Čaká nás pravdepodobne povinná desaťdňová karanténa, po ktorej bude celý tím pretestovaný antigénovými testami klubovým lekárom a testovať sa bude aj celé vedenie MBK. Po týchto testoch všetci absolvujú aj povinný PCR test. Situáciu, samozrejme, nepodceňujeme a vzhľadom na pozitívne testy viacerých hráčov sa musíme zachovať zodpovedne a požiadať o odloženie sobotného duelu. Touto cestou sa chceme ospravedlniť Prievidzi, že takto na poslednú chvíľu musíme vzhľadom na situáciu zajtrajší duel odložiť. Dúfam, že vedenie BC Prievidza akceptuje odloženie zápasu a budeme sa na nich tešiť na našej palubovke, akonáhle to situácia dovolí," vyjadril sa pre oficiálny klubový web prezident Handlovej Ján Spevár.

Nové termíny troch odložených zápasov zatiaľ známe nie sú. Ide o prvé prípady počas rozbehnutého ročníka Slovenskej basketbalovej ligy.