Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Pred zápasom s Walesom sú Slováci optimisti, Bale ich zatiaľ nestraší

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar. Foto: TASR - Martin Baumann

Milan Škriniar očakáva fyzicky podobne náročný duel ako vo štvrtok v Trnave.

Cardiff 23. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti sú pred nedeľným druhým zápasom kvalifikácie EURO 2020 vo Walese optimisticky naladení. Po úspešnom vstupe do bojov v E-skupine s Maďarskom (2:0) v Trnave veria, že sa im podarí zabodovať aj vo waleskom Cardiffe.

Tam sa presunuli v sobotu z bratislavského letiska M.R. Štefánika v dobrej pohode. Po bezproblémovom, vyše dvojhodinovom lete, ich v metropole Walesu vítalo oblačné počasie, niekoľko domácich lovcov autogramov a dokonca aj skupina slovenských fanúšikov. Proti Maďarsku dobre pracovala "žilinská" obrana na čele s rozvážnym brankárom Martinom Dúbravkom. Debutant Denis Vavro z FC Kodaň pôsobil vedľa Milana Škriniara z Interu Miláno viac a viac v pohode. Teraz ale pôjde o súpera z iného rangu, muziku v tíme semifinalistu ME 2016 vo Francúzsku tvrdí najmä hviezdny Gareth Bale z Realu Madrid.

"Súpera sme ešte na videu nevideli. Určite si ich pozrieme a budeme múdrejší. Ideme od zápasu k zápasu, prvý sme zvládli. Majú výborných hráčov, ale to máme aj my a budeme sa chcieť s nimi pobiť o dobrý výsledok. Bale je výborný hráč, uvidíme, ako to bude na ihrisku," povedal Vavro. Jeho kolega zo stopérskej dvojice Škriniar očakáva fyzicky podobne náročný duel ako vo štvrtok v Trnave. "Myslím si, že budú hrať podobný štýl ako Maďari, budú podobne agresívni a súbojoví. Budeme sa im musieť v tomto vyrovnať, aby sme tento zápas zvládli," povedal a na margo "strašiaka" menom Bale uviedol: "Bude to super previerka pre nás všetkých, ktorí sa s ním budú dostávať do súbojov. Spoločnými silami by sme ho mohli zastaviť a eliminovať. Ešte sme sa nerozprávali ako na neho, ale je rýchly a má super strelu. Tieto jeho silné stránky budeme musieť nejako eliminovať." Bývalý hráč Žiliny či Sampdorie Janov tiež jasne deklaroval ambície hostí: "Chceli by sme vyhrať, víťazný štart do kvalifikácie je super, takže úspech tu by bol výborný odrazový mostík."

V dobrej nálade komunikovala s médiami aj opora v bráne národného tímu a Newcastle United. "Dobre sme sa naladili. Treba pohodu preniesť do ďalšieho zápasu. Bude to náročný súper. Ak sa pripravíme tak dobre ako na Maďarov, tak máme nádej na úspech," povedal Dúbravka, ktorého Bale ešte zo snov nemáta: "Netreba sa sústreďovať len na jedného hráča. Sú tam aj ďalší kvalitní hráči z Premier League. Verím, že máme dostatočnú silu na to, aby sme sa presadili." Dúbravka pohotovo zareagoval aj na otázku, ako si poradiť s pokusmi Balea, ktorý na šampionáte vo Francúzsku strelil Slovákom gól z priameho kopu: "Nerobiť ich."


vyslaný redaktor TASR Jozef Ambrozek