Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Predsedom Slovenského stolnotenisového zväzu ostáva Zdenko Kríž

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Okrem predsedu si konferencia zvolila aj nový deväťčlenný Výkonný výbor SSTZ.

Bratislava 16. júna (TASR) - V kongresovej sále hotela Nivy v Bratislave sa konala v piatok za účasti 54 delegátov Konferencia Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ), ktorá rozhodla o ďalšom pôsobení Zdenka Kríža vo funkcii predsedu na ďalšie štyri roky.

Konferencia zhodnotila uplynulé obdobie, predovšetkým projekty zamerané na štátnu reprezentáciu, mládež, súťaže a ekonomiku. Zaoberala sa správou audítora k účtovnej uzávierke, ale aj úpravou stanov a doplnkov do súborov predpisov. Na záver programu prišli na rad voľby predsedu SSTZ, podpredsedu, členov výkonného výboru a disciplinárnej komisie.

Staronovým predsedom sa stal Zdenko Kríž, ktorý v tajných voľbách zvíťazil nad protikandidátom, ktorým bol Anton Hajduk, v pomere 28:25 hlasov. Keďže sa na konferencii zúčastnilo všetkých 54 právoplatných delegátov, na zvolenie potreboval predseda zväzu 28 hlasov, teda nadpolovičnú väčšinu. Zdenko Kríž je vo funkcii predsedu už od roku 1983 s výnimkou obdobia rokov 1986-1990, keď bol predsedom československého zväzu stolného tenisu.

"Bolo to tesné. Volebný výsledok ukazuje, že sú približne dva názorové prúdy, ktoré však nie sú príliš odlišné a smerujú stolný tenis rovnakým smerom. Verím, že sa spoločne s novozvoleným výkonným výborom posunieme zasa o krok dopredu," povedal pre TASR po vyhlásení výsledkov Zdenko Kríž. Rozdiel v počte bodov medzi kandidátmi bol najtesnejší v histórii SSTZ. Napriek dlhoročnému postaveniu vo funkcii predsedu má Kríž stále svoje vízie. "Veľmi túžim po tom, aby stolný tenis získal olympijskú medailu, ale to bude veľmi ťažké. Ale na OH v Tokiu bude na programe zmiešaná štvorhra a to nám dáva reálnu šancu. V poslednom období sme totiž dosiahli niekoľko vynikajúcich výsledkov v mixe a práve v ňom by sme mohli na OH získať nejaký kov."

Okrem predsedu si konferencia zvolila aj nový deväťčlenný Výkonný výbor SSTZ. Za čestného člena zväzu zvolili Vladislava Šramka z Košíc. V disciplinárnej komisii boli zvolení Ladislav Bačík, Zoltán Gallo a Michal Zachar.

výsledky volieb konferencie SSTZ - Výkonný výbor:

Predseda: Zdenko Kríž
Komisia športovej reprezentácie: Jaromír Truksa
Športovo-technická komisia: Róbert Čelko
Komisia mládeže: Roman Grígel
Komisia rozhodcov: Ján Vaniak
Trénersko-metodická komisia: Marta Brúderová
Rozvoj stolného tenisu: Daniel Fink
Zástupca športovcov: Ľubomír Pištej
Marketing: Branislav Kalužný