Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

PREKVAPENIE: Nadal skončil už v 1. kole Australian Open

Španielsky tenista Fernando Verdasco (vľavo) a jeho krajan Rafael Nadal si podávajú ruky po zápase 1. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19. januára 2016. Foto: TASR/AP

Verdasco odplatil Nadalovi prehru zo semifinále z roku 2009, keď jeho súper získal v Melbourne Parku jediný titul.

Melbourne 19. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal po druhý raz v kariére neprešiel cez 1. kolo na grandslamovom turnaji. Na Australian Open v Melbourne prehral ako nasadená päťka s krajanom Fernandom Verdascom po takmer päťhodinovej päťsetovej dráme 6:7 (6), 6:3, 6:4, 6:7 (4), 2:6. Verdasco odplatil Nadalovi prehru zo semifinále z roku 2009, keď jeho súper získal v Melbourne Parku jediný titul.



Verdasco zahral 90 winnerov, v rozhodujúcom sete získal od stavu 0:2 šesť gemov v rade. "Som úplne grogy, musím urýchlene dobiť energiu nejakými cukrami," povedal v prvom rozhovore s Jimom Courierom pre televíznu stanicu Eurosport Verdasco a pokračoval. "V piatom ste som hral neuveriteľne. Trafil som všetko, na čo som siahol. Hral som vnútri kurtu, agresívne. Spomenul som si na naše pamätné semifinále z roku 2009. Vtedy som podal možno životný výkon, no nestačilo to. Som rád, že dnes to vyšlo."

Španielsky tenista Rafael Nadal si mení čelenku v zápase 1. kola mužskej dvojhry proti krajanovi Fernandovi Verdascovi na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 19. januára 2016.
Foto: TASR/AP


Nadal stroskotal na grandslamovej pôde na úvodnej prekážke doposiaľ iba jediný raz - v roku 2013 podľahol vo Wimbledone Belgičanovi Steveovi Darcisovi. "Fernando hral v piatom sete fantasticky. Udieral do loptičiek s veľkou silou a všetko mu padalo do kurtu. Je ťažké zmieriť sa s prehrou v 1. kole. veď vlani som v Melbourne postúpil do štvrťfinále. Tento rok to bol úplne iný príbeh. V príprave som na sebe tvrdo makal, naozaj poctivo som trénoval. O to ťažšie znášam skorú rozlúčku s úvodným vrcholom roka," povedal pre akreditované médiá 14-násobný grandslamový víťaz.

Britský tenista Andy Murray sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry. Na úvod si ako nasadená dvojka poradil s Nemcom Alexandrom Zverevom 6:1, 6:2, 6:3. Hneď na úvodnej prekážke v utorok stroskotali dvaja nasadení Juhoafričan Kevin Anderson a Talian Fabio Fognini.

Muži - dvojhra- 1. kolo:

Fernando Verdasco (Šp.) - Rafael Nadal (5-Šp.) 7:6 (9), 4:6, 3:6, 7:5 (4), 6:2