Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Preloženie duelu Poľska s Anglickom bude mať politickú dohru

Silný dážď a voda na ihrisku znemožnili v utorok 16. októbra 2012 vo Varšave odštartovať podľa plánu kvalifikačný duel MS medzi reprezentáciami Poľska a Anglicka. Foto: TASR/AP

Medzinárodná futbalová federácia nariadila hodinu pred utorňajším kvalifikačným zápasom o postup na MS v roku 2014 zatiahnutie strechy, no firma to údajne kvôli silnému dažďu neurobila.

Varšava 17. októbra (TASR) - Kvalifikačné stretnutie MS 2014 medzi futbalovými reprezentáciami Poľska a Anglicka, ktoré preložili pre dážď, bude mať politickú dohru. Utorkový duel museli o deň posunúť kvôli premočenému trávniku.

Poľský premiér Donald Tusk v stredu informoval o kontrole na ministerstve športu a v spoločnosti spravujúcej varšavský štadión. Národný zväz PZPN už avizoval, že bude na ministerstve žiadať náhradu za materiálne škody a poškodenie imidžu. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nariadila hodinu pred zápasom zatiahnutie strechy, no firma to údajne kvôli silnému dažďu neurobila.

Opozícia žiada hlavu ministerky športu Joanny Muchovej, ktorá podľa nich nesie politickú zodpovednosť za medzinárodnú blamáž.