Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Premiér Fico zaprial reprezentantom vo vodnom póle úspešný boj o Rio

Na snímke vľavo slovenský reprezentant Juraj Zaťovič, vpravo maďarský reprezentant Dénes Varga v zápase Maďarsko - Slovensko na turnaji Volvo cup vodných pólistov v maďarskom Győri 5. januára 2016. Foto: TASR/MTI

Slovenské mužstvo sa na ME predstaví po dlhých ôsmich rokoch.

Bratislava 7. januára (TASR) - Premiér SR Robert Fico prijal vo štvrtok na Úrade vlády slovenských reprezentantov vo vodnom póle, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá Európy (10.-23. januára v Belehrade).

"Pochádzam z Topoľčian, kde vodné pólo už dlhé roky patrí medzi najpopulárnejšie športy. Pamätám si na 80-te roky a na otvorený bazén, kde sa vtedy hrala prvá liga. Osobne som však vodné pólo nikdy nehral. Gratulujem vám k postupu na ME a verím, že v Belehrade dosiahnete dobré výsledky, vďaka ktorým sa prebojujete na olympiádu do Brazílie. Držím vám palce," povedal Fico, ktorý dostal od návštevy upomienkové predmety s vodnopólovou tematikou. Premiér na oplátku členom reprezentácie venoval spomienkové kravaty.

Slovenské mužstvo sa na ME predstaví po dlhých ôsmich rokoch. Účasť na predchádzajúcich ME v španielskej Malage si pamätá aj slovenský kapitán Juraj Zaťovič a je rád, že sa na šampionáte zúčastní opäť. "Osem rokov bez slovenskej účasti na ME bolo veľmi dlhých. Tieto ME sú pre mňa veľkým zadosťučinením. Verím, že to nebude ojedinelý postup, ale že budeme pravidelným účastníkom šampionátov."