Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Prenosy z F1 na Slovensku budú aj v roku 2015

Foto: TASR/AP

Na základe trojročnej zmluvy sa na obrazovkách objavia nielen prenosy z pretekov i kvalifikácií, ale aj podujatia sérií GP2, GP3 i dokumentárny seriál Legendy F1.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Seriál pretekov majstrovstiev sveta formuly 1 uvidia televízni diváci na Slovensku od budúceho roka na kanáloch Sport1 a Sport2 HD.

Prvé podujatie odvysiela spoločnosť AMC Networks v marci 2015. Na základe trojročnej zmluvy sa na obrazovkách objavia nielen prenosy z pretekov i kvalifikácií, ale aj podujatia sérií GP2, GP3 i dokumentárny seriál Legendy F1. Devätnásť dielov postupne predstaví osobnosti efjednotky ako Sir Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Mika Häkkinen, Eddie Ervine či legendárny Ayrton Senna.

"Som presvedčený, že táto programová akvizícia ešte viac posilní našu snahu priniesť divákov tie najlepšie momenty z domáceho i medzinárodného športu. Preteky F1 patria medzi najatraktívnejšie športové prenosy na celom svete, preto im budeme poskytovať maximálnu pozornosť a produkčnú podporu,“ uviedol Levente B. Málnay, výkonný riaditeľ spoločnosti AMC Networks International Central Europe.

Okrem priamych prenosov ponúknu stanice divákom prehľad najzaujímavejších momentov z pretekov, exkluzívny pohľad do boxov formuly 1 i živé vstupy komentátorov priamo z dejiska podujatí.