Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Prešovskí hádzanári myslia na štvrťfinále i prípadný prienik vyššie

Tatran Prešov. Archívne foto. Foto: TASR/AP

V poslednom zápase už Šarišanom chýbali sily, odohrali štyri zápsy v priebehu ôsmych dní. V základnej skupine však chcú hrať na postup, prajú si najmä dobrých súperov pre diváka.

Prešov 2. decembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov napriek jednoznačnému postupu cez 3. kolo Pohára EHF, v ktorom vyradili hladko bosniacky tím RK Borac Banja Luka (36:25, 30:25), neboli spokojní s predvedenou hrou v nedeľňajšej odvete na domácej palubovke a po náročnom tripe v kombinácii zápasov v SEHA Legue a domácej najvyššej súťaže pociťovali i únavu.

"Každý divák, ktorý bol dnes v hale videl, že sme neboli v pohode. Boli sme na cestách, či už v Skopje alebo v sobotu v Banja Luke. Bol to pre nás štvrtý zápas v priebehu ôsmich dní, takže bol to naozaj pestrý týždeň. Sily ubúdali, hlava chcela, ale telo, nohy už veľmi nešli," uviedol po zápase prešovský krídelník Radoslav Antl, ktorý k siedmim gólom na palubovke súpera pridal aj ďalších dvanásť v domácom prostredí a výrazne sa podpísal pod prešovskú účasť v skupinovej fáze Pohára EHF. "Sypalo mi to, ale aj tak som sa necítil v pohode. Nebol som to ja, nemal som takú dynamiku a ani rýchlosť. Ďakujem i spoluhráčom, že mi vytvárali dobré pozície," dodal Antl.

O súperoch Tatrana rozhodne 6. decembra žreb v srbskom Belehrade, ktorý rozdelí šestnásť tímov do štyroch štvorčlenných skupín, pričom prešovský klub sa bude nachádzať v prvom koši. "Druhá najprestížnejšia európska súťaž dostala nový šat a my uvidíme akých súperov nám prisúdi žreb. Myslím si, že prešovský fanúšik sa opäť môže tešiť na tri skvelé domáce zápasy s kvalitnými súpermi," skonštatoval asistent trénera prešovského Tatrana Ivan Pompoš, ktorý by si prial v štvorčlennej skupine mať i nemecký tím Rhein-Neckar Löwen.

V minulej sezóne sa prešovský Tatran dostal do štvrťfinále Pohára EHF, kde ho v snahe o prienik medzi najlepšiu štvorku zastavil nemecký klub SC Magdeburg. V metropole Šariša znova pomýšľajú na postup medzi najlepšiu osmičku, ale radi by to dotiahli i medzi užšiu elitu. "Ideme schodík po schodíku. V prvom rade si želáme dobrých súperov, s ktorými by sme odohrali dobré duely. Potom dostať sa do štvrťfinále a chceli by sme to posunúť trošku ďalej," zaželal si Pompoš.