Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Mak prestúpil z Norimbergu do PAOK Solún

Na snímke Slovák Róbert Mak, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvojnásobnému najlepšiemu futbalistovi SR do 21 platila v Norimbergu zmluva až do roku 2015.

Bratislava 18. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak prestúpil z druholigového 1. FC Norimberg do gréckeho PAOK Solún. Viaceré médiá z krajiny čerstvých majstrov sveta uviedli, že kluby sa dohodli na prestupe už vo štvrtok.

"Ako ste sa už určite dozvedeli z médií, s okamžitou platnosťou prestupujem do PAOK. Týmto sa chcem krátko osobne rozlúčiť s fanúšikmi FCN a poďakovať sa. Už od začiatku ste ma skvelo prijali a podporovali tak, ako to šlo. V Norimbergu som strávil skvelý čas a krátko po príchode mi mesto, klub a fanúšikovia prirástli k srdcu. V budúcej sezóne vám prajem zo srdca všetko najlepšie a návrat do Bundesligy," uviedol Mak cez Instagram.

Dvadsaťtriročný Mak nastúpil za "Der Club" v 77 dueloch a strelil 6 gólov. Do Norimbergu prišiel bývalý hráč Slovana Bratislava už v roku 2010. Ešte predtým v drese juniorov Manchestru City vyhral v roku 2008 mládežnícky FA Cup.

Dvojnásobnému najlepšiemu futbalistovi SR do 21 platila v Norimbergu, ktorý v uplynulej sezóne vypadol z najvyššej Bundesligy, zmluva až do roku 2015. Na konte má 10 štartov v A-výbere SR, v ktorých strelil dva góly.