Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Prestup Mbappeho oznámia, keď sa Real a PSG už určite nestretnú v LM

Futbalista PSG Kylian Mbakke sedí na lavičke počas zápasu 21. kola francúzskej Ligue 1 Paríž Saint-Germain – Lille OSC 10. februára 2024 v Paríži. Foto: TASR/AP

Líder La Ligy má pre 25-ročného francúzskeho reprezentanta pripravenú päťročnú zmluvu s ročným platom 15 miliónov eur a podpisovým bonusom 150 miliónov eur.

Paríž 21. februára (TASR) - Francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappeho predstavia ako novú posilu Realu Madrid hneď, ako bude isté, že španielsky veľkoklub a Paríž St. Germain sa spolu nestretnú v prebiehajúcom ročníku Ligy majstrov. Líder La Ligy má pre 25-ročného francúzskeho reprezentanta pripravenú päťročnú zmluvu s ročným platom 15 miliónov eur a podpisovým bonusom 150 miliónov eur.

Mbappe oznámil svojmu zamestnávateľovi už minulý týždeň, že v lete chce z Paríža odísť. Jeho stretnutie s prezidentom šampióna Ligue 1 Nasserom Al-Khelaifim prebehlo 13. februára údajne v srdečnej atmosfére. Ani jedna zo strán prestup zatiaľ oficiálne nepotvrdila, v sobotu nastúpil Mbappe v Ligue 1 proti FC Nantes iba ako náhradník.

Mbappe pomohol Parížanom od svojho príchodu z Monaca v roku 2017 k piatim majstrovským titulom. V 291 dueloch zaznamenal za klub 244 gólov. Informoval server BBC.